Share
Curățenia de după Dragnea: ministrul de Interne, Carmen Dan, a demisionat înainte de a fi demisă

Curățenia de după Dragnea: ministrul de Interne, Carmen Dan, a demisionat înainte de a fi demisă

După ce Liviu Dragnea s-a mutat din palatul PSD la un loc cu confort scăzut, în urma lui a început curățenia. Mai întâi prin vârful partidului. Apoi s-a trecut la Guvern. Promovată constant de Liviu Dragnea în diverse demnități și o fidelă a acestuia, Carmen Dan nu a mai avut cum să evite plecarea din fruntea Ministerului de Interne”. Dar a evitat demiterea, înaintându-și demisia.

”L-am informat pe premierul României că nu este necesar să supună la vot în CEx mandatul ministrului de Interne, motiv pentru care i-am spus că pun mandatul pe masa domniei sale şi am fost oarecum interesată de motivele pentru care are loc această schimbare. Înțeleg că nu intră în discuție nicidecum un criteriu de neperformanță. E o decizie politică, iar eu respect deciziile…

Plec cu fruntea sus din fruntea Ministerului de Interne. Nu am să cer nimic, de vreme ce mi-am depus mandatul. Deci nu va fi nevoie să fie un vot” – a declarat Carmen Dan, înaintea ședinței Comitetului Executiv Național PSD.

Întrebată dacă PSD a cedat în faţa lui Klaus Iohannis, care a cerut schimbarea sa, Carmen Dan a spus: „Cred că da…Nu ştiu dacă s-a decis cert, însă i-aş ura succes colegului meu, senatorul Moga”

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat că primii miniștri remaniați sunt Carmen Dan – înlocuită de senatorul Nicolae Moga – și ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care va fi înlocuit de Ramona Mănescu.   Ea a arătat că i-a remaniat pe cei doi în principal pentru  percepția publică asupra acestor ministere, care se răsfrânge și asupra Guvernului. Viorica Dăncilă a mai anunțat că secretarul general al PSD, Mihai Fifor, e propunerea pentru funcția de vicepremier pe Parteneriate Strategice.

Cert e că s-a dat un semnal limpede că – începând de sus în jos – fidelii lui Dragnea vor fi îndepărtați, chiar și cei care s-au grăbit a trece, cu tot cu laude și cu bagaje – în tabăra noului președinte PSD.

 

Lasă un comentariu