Share
A fost semnat proiectul de lege prin care se încurajează desfășurarea activității nomazilor digitali în țara noastră

A fost semnat proiectul de lege prin care se încurajează desfășurarea activității nomazilor digitali în țara noastră

Am votat marți, 28 februarie, în Camera Deputaților, proiectul de lege prin care încurajăm desfășurarea activității nomazilor digitali în țara noastră, un proiect pe care l-am semnat alături de mai mulți colegi liberali.

Legea, care va merge acum la promulgare, prevede că străinii care vin în România pentru o perioadă mai mare de timp şi care lucrează de la distanţă vor beneficia de facilităţi fiscale.

Concret, nomazii digitali vor putea alege să stea și să muncească din România fără să aibă grija dublei impuneri a taxelor pentru veniturile realizate în afara României. Ei vor fi scutiţi de la plata impozitului pe venit, a contribuţiilor de asigurări sociale, precum şi a contribuţiilor de asigurări sociale de sănătate.

Potențialul turistic al României trebuie valorificat și în această direcție, deoarece avem multe atuuri pentru a deveni țară de destinație pentru nomazii digitali. Un număr cât mai mare de nomazi digitali înseamnă resurse financiare suplimentare în economia românească, în condițiile în care telemunca a devenit o realitate după pandemia de covid.

Sunt convins că și Maramureșul poate beneficia economic de această lege, frumusețea județului nostru și oamenii fiind argumente importante pentru a deveni o destinație specială pentru nomazii digitali aflați în căutare de natură și de locuri deosebite.

Călin Bota 

Deputat PNL Maramureș

Foto: impact.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu