Share
Sorin Bota renunță la deputăție pentru un salariu de 10 ori mai mare

Sorin Bota renunță la deputăție pentru un salariu de 10 ori mai mare

Deputatul de Maramureș, Marius Sorin Bota e un politician economicos. Adică lucrează în salturi. Accelerează la momentul potrivit pentru a se pune în fruntea bucatelor. Apoi trece într-un con de discreție al vieții publice și reapare cât – și când – trebuie. Așa s-a întâmplat înainte de fiecare campanie electorală, când s-a instalat pe loc eligibil.  Cam așa s-a întâmplat și  ieri, când Parlamentul l-a validat ca vicepreședinte și membru executiv în conducerea Autorității de Supraveghere Finaciară (ASF). Desigur, nu din senin, ci după un lobby adecvat, departat de ochii publici.

Asta înseamnă un salt spectaculos al salariului. De pildă, în a doua jumătate a anului 2017 (mai exact din 14 iulie, când a fost numit, iar ieri a fost reconfirmat ca președinte ASF), Leonard Badea a avut câștiguri salariale de  358.412 lei de la ASF, de 10 ori mai mult decât câștigase ca deputat în prima jumătate a anului (35.739 lei).

În 2017, cei trei vicepreședinți-membri executivi ai ASF au avut venituri salariale anuale cuprinse între 681.000 și 737.000 lei. Asta înseamnă că și Marius Sorin Bota va câștiga vreme de cinci ani (cât este mandatul) de vreo 10 ori mai mult ca deputat doar din salariu. Căci veniturile pot crește specatculos doar din câteva prime.

Social-democrații maramureșeni se bucură – nu neapărat pentru noile venituri ale colegului lor, ci – pentru că s-a eliberat un loc de pe viitoarea listă a candidaturilor eligibile pentru Parlament, la care aspiră destui doritori.

2 Comentarii în această postare

  1. Vom plinge dupa o asa persoana care s-a luptat pentru maramureseni pe unde nu a calcat numai la alegeri si chefuri , unde vom gasi o persoana pe masura lui sa ne reprezinte judetul ?

    Răspunde

Lasă un comentariu