Share
Se lasă cu controale de la ANAF

Se lasă cu controale de la ANAF

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF vor desfăşura, începând din 15 martie, acţiuni de control tematic privind respectarea de către operatorii economici a obligaţiei de dotare cu aparate de marcat cu jurnal electronic, acţiunea de verificare fiind determinată de faptul că cererea de achiziţionare de aparate de marcat cu jurnal electronic a înregistrat un declin accentuat în perioada decembrie-februarie, iar vânzările s-au diminuat drastic – se arată într-un comunicat al instituției.

Termenele de intrare în legalitate pe care le vor stabili inspectorii ANAF, potrivit legii prevenţiei, vor fi scurte având în vedere faptul că pe piaţă există toate modelele de aparate de marcat necesare utilizatorilor iar în ceea ce priveşte capacitatea de eliberare a seriilor fiscale de către ANAF şi instalarea de către unităţile de service nu au mai fost semnalate dificultăţi sau întârzieri. De asemenea, în termen de 10 zile de la expirarea termenului de intrare în legalitate se va relua controlul şi se vor aplica amenzile prevăzute de lege – se mai spune în comunicat.

1 Comentariu în această postare

  1. Ghita Salustia

    Mă bucur mult că domnii de la ANAF vor mai ieși pe teren.Sunt atat de ,,ocupați” și de,,amabili” la ei la birouri că îți dorești să nu le treci pragul. Eu am fost acolo pentru prima oară, dar îmi doresc să nu fiu nevoită vreodată să o mai fac. Am fost zilele trecute să depun formularul 230.A fost nevoie să trec pe la vreo 5 uși, să stau la rând, sa iau bon de ordine pentru ghișeul 22 ca acolo, unde doamnele erau prinse într-o conversație interesantă,să- mi sespună ca trebuie să-l predau la ghișeul 6. Replici de genul,, ce vreți doamnă, ne ceartă șeful” te întâmpină la tot pasul.

    Răspunde

Lasă un comentariu