Share
Întreprinzătorii maramureșeni au luat lecții de bună practică de la bihoreni

Întreprinzătorii maramureșeni au luat lecții de bună practică de la bihoreni

Constatând că relația cea mai eficientă dintre entități publice (unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ, instituții de verificare și control guvernamentale etc.) și mediul patronal se regăsește în județul Bihor, reprezentanții Asociației Întreprinzătorilor Maramureș (AIM), însoțiti de Ioan Lucian, președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, s-au deplasat în 25 septembrie la Oradea pentru a afla rețeta acestei bune colaborări. Aici au avut multiple întîlniri. City-managerul municipiului Oradea, Dacian Palladi, a subliniat importanța parteneriatelor viabile cu asociațiile patronale ● Inspectorul șef al ITM Bihor, Marius Rotar,  și directorul AJOFM Bihor, Bekesi Lajos, au arătat că măcar o dată pe an e utilă o întâlnire între reprezentanții instituțiilor pe care le conduc și cei ai patronatului. ● Conf. univ. dr. Ligia Burtă (prorector) și  conf. univ. dr. Aurel Căuș de la Universitatea Oradea au apreciat ca eficientă o  colaborare cu asociațiile patronale, materializată, printre altele, prin efectuarea de internship-uri și stagii de practică de către studenți în cadrul companiilor rezidente în cele trei parcuri industriale ale Municipiului Oradea. În parteneriat cu oamenii de afaceri bihoreni, universitatea a construit primul cluster de energie regenerabilă din România care are și rolul de platformă de cercetare aplicată pentru studenți ● Secretarul general al Camerei de Comerț și Industrie Bihor, Constantin Badea, a precizat că pentru dezvoltarea mediului de afaceri este obligatorie acțiunea comună a tuturor organizațiilor implicate în susținerea mediului economic la nivel județean.

Delegația maramureșană a fost formată din reprezentanții Sov Consulting SRL, Rustic SRL, North Exclusive SRL, Tehnocad SRL și One-It SRL.

1 Comentariu în această postare

  1. Oradea,trei parcuri industriale,ceea ce se vede si in nivelul de trai al bihorenilor.Noi tot ZERO,ceea ce denota rele practici ale administratiilor locale si judetene.Nu degeaba maramuresenii se muta in Oradea si Timisoara.

    Răspunde

Lasă un comentariu