Share
Ce mai importă și ce mai exportă Maramureșul

Ce mai importă și ce mai exportă Maramureșul

Activitate comercială vamală, derulată prin Biroul Vamal de Interior Maramureș și Biroul Vamal Sighetu Marmației e realizată mai ales cu state terțe – a precizat Florin Moldovan, șef  birou vamal.

Principalele mărfuri importate au fost în septembrie: cherestea de rășinoase și mesteacăn, grinzi de rășinoase, lamele de stejar, părți de mobilier de lemn, anvelope noi din cauciuc, stofe pentru tapițerie, huse pentru scaune din piele naturală, articole din carton, peleți din material lemnos și piulițe hexagonale din oțel. Acestea provin din Ucraina, Federația Rusă, Bosnia și Herțegovina, Turcia, Belarus și China.

Mărfurile exportate la nivelul județului au fost efectuate spre Elveția, Republica Moldova, Azerbaidjan, Federația Rusă, Serbia, Turcia, Ucraina și Liechtenstein (elemente lamelare stratificate, traverse din lemn de fag pentru căi ferate, mobilier din lemn, butoaie din lemn de stejar, șuruburi din oțel, părți din mobilier din lemn, feronerie pentru mobilier).

Punctul de trecere a frontierei de stat Sighetu Marmației a fost tranzitat, în luna august, de 15.000 mijloace de transport (o creștere semnificativă de 23% față de aceeași perioadă a anului trecut),  respectiv de  peste 75.000 de persoane.

Lasă un comentariu