Share
Care sunt persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale  ce riscă să fie radiate din oficiu, începând cu 19 martie

Care sunt persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale ce riscă să fie radiate din oficiu, începând cu 19 martie

În 17 ianuarie 2019,  a expirat perioada de doi ani pe care persoanele fizice autorizate (PFA) şi întreprinderile individuale (II) o aaveau la dispoziţie pentru a solicita Oficiului Registrului Comerțului din raza sediului profesional, înregistrarea menţiunilor referitoare la obiectul de activitate. Acesta trebuie să se conformeze Legii nr. 182/2016 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale.

Potrivit acestui act normativ, “PFA poate avea în obiectul de activitate cel mult 5 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”, în timp ce “întreprinderea individuală poate avea în obiectul de activitate cel mult 10 clase de activităţi prevăzute de codul CAEN”.

În termen de 60 de zile de la împlinirea celor doi ani, respectiv începând cu 19 martie 2019, Oficiul Registrului Comerţului va radia, din oficiu, persoanele fizice autorizate şi întreprinderile individuale care, în obiectul de activitate,  au un număr de activităţi mai mare decât cel impus de legislaţia în vigoare.

Lista persoanelor fizice autorizate şi a întreprinderilor individuale care nu şi-au îndeplinit obligaţia de modificare a obiectului de activitate este publicată pe pagina de internet a Oficiului Naţional al Registrului Comerţului.

Lasă un comentariu