Share
37,5 de milioane de euro, sprijin guvernamental pentru un terminal cargo la aeroportul băimărean

37,5 de milioane de euro, sprijin guvernamental pentru un terminal cargo la aeroportul băimărean

Guvernul României a aprobat ieri, 7 noiembrie, schema de ajutor de stat pentru investiția Universal Alloy Corporation (UAC) din Tăuții Măgherăuș,  de lângă Aeroportul Internațional Maramureș. Investiția într-un centru de producţie de componente pentru aeronave va fi de a 130 de milioane de euro și va crea 2000 de locuri de muncă.Statul Român va contribui cu 37,5 de milioane de euro, ceea ceea ce prezintă cel mai mare ajutor de stat pe care Guvernul îl aprobă pentru o investiție privată. UAC Europe  vrea ca prin această investiție să fie realizată și  cale de rulare care va face legătura între curtea noii unităţi de producţie şi Aeroportul Internaţional Maramureş. Fiindcă UAC va  realiza subansamble mari de aeronave,  pe care dorește să le expedieze  cu aeronave cargo speciale.

De fapt, acesta e elementul important, pentru că astfel se realizează un terminal cargo pentru aeroport. Iar acesta ar fi adevăratul câștig pentru Baia Mare: să devină un nod zonal pentru transportul aerian al mărfurilor!  Sau ”polul de dezvoltare economică a județului” – după cum apreciază Gabriel Zetea, președintele CJ. Cel care poate nu-și mai amintește că această investiție a fost adusă în Maramureș prin strădania lui Gheorghe Achim, pe când acesta era subprefect. Dar e  de apreciat că sprijină cât îi stă în putință  o investiție benefică pentru județ.

2 Comentarii în această postare

  1. ,,Cu o floare nu se face primavara!”.E foarte buna investitia celor de la UAC,pentru viitor,dar ce ne facem ca in rest nu prea avem investitiri seriosi,care sa tina maramuresenii la munca in zona.Fabricile invecinate viitoarei investitii a celor de la UAC,platesc la minim pe economie si se mai si mira ca le pleaca muncitorimea in masa.Ce ne facem ca in zona de mai mult de 8 ani nu a mai venit vreun investitor care sa creeze sute sau mii de locuri noi de munca? Parcul industrial cu care se lauda PSD-istii,ramane doar la stadiul de placuta indicatoare montata pe un stalp? Romanul nu e tampit,nu poti sa spui ca ai facut Parc Industrial,in jurul a doi-trei investitori existenti de zeci de ani!!!

    Răspunde
  2. Trebuie atrasi si alti investitori seriosi,daca vrem sa ne dezvoltam si sa nu regresam si mai mult,ca in afara de videochat,nu prea mai e de lucru pentru un trai decent in zona,

    Răspunde

Lasă un comentariu