Teodora Tomoiagă din Moisei, despre obiceiuri vechi și meșteșuguri din Maramureșul istoric - 1 oră în urmă
A fost semnat acordul de cooperare între județul Maramureș și raionul Ungheni din Republica Moldova - 1 oră în urmă
Mai multe unități de învățământ din Maramureș primesc bani pentru amenajarea grupurilor sanitare - 2 ore în urmă
L-ați văzut? Un minor de 17 ani a plecat de acasă și e de negăsit - 2 ore în urmă
În Baia Mare va avea loc o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă pentru absolvenți - 2 ore în urmă
Patru aparate de tip drug test vor fi achizițonate în Maramureș - 7 ore în urmă
PS Iustin a vizitat câteva lăcașuri de cult din Protopopiatele Chioar și Baia Mare - 7 ore în urmă
Elevii maramureșeni care au obținut media 10 la Evaluarea Națională au fost premiați - 7 ore în urmă
Autoclava Magic Kukta de la butoaieinox.ro s-a bucurat de o atenție deosebită la Ziua Recoltei de la Sighetu Marmației - 8 ore în urmă
Vremea exactă în Maramureș, vineri, 29 septembrie - în urmă
Muzeele și casele memoriale din Maramureș au fost incluse într-o nouă rută cultural turistică, dezvoltată pe plan regional
Maramureșul este binecuvântat cu locuri frumoase și cu oameni ospitalieri. Turiștii care ajung aici sunt întâmpinați de gazde primitoare.
Pentru a veni în sprijinul tuturor celor care ajung în acest colț de rai și care doresc să viziteze cât mai multe obiective turistice, Biroul de Informare Turistică din cadrul Consiliul Județean Maramureș a inițiat pașii necesari pentru o nouă rută turistică. „Drumul patrimoniului muzeal maramureșean” cuprinde 34 de muzee și case memoriale din județ, publice și private.
Ruta cuprinde obiective precum Muzeul Județean de Etnografie şi Artă Populară Maramureș, Muzeul Judeţean de Istorie şi Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei sau Casa Memorială Elie Wiesel, dar și spații expoziționale mai puțin cunoscute, cum sunt Muzeul Etnografic și de Artă Populară, „Casa Lăpușeană” din Rogoz, Muzeul Born și Papp din Cavnic sau Muzeul Ţărăncii Române din Dragomireşti.
Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea patrimoniului Maramureșului, traseul propus poposind în toate zonele etnografice ale județului, în locuri care descriu bogăția istorică, culturală, naturală, etnografică, artistică și religioasă a acestuia. Turiștii vor avea posibilitatea să afle informații prin aplicațiile online, dar și prin intermediul site-urilor, canalelor de socializare online, având la dispoziție hărți, precum și pliante informative.