Share
Ziua Internațională a Poeziei, sărbătorită de membrii Cenaclului Scriitorilor din Maramureș

Ziua Internațională a Poeziei, sărbătorită de membrii Cenaclului Scriitorilor din Maramureș

Astăzi, 23 martie 2024, membrii Cenaclului Scriitorilor din Maramureș și-au dat întâlnire în Sala de conferințe a bibliotecii băimărene. Împreună au marcat Ziua Mondială a Poeziei. Invitat special a fost poetul Gheorghe Mihai Bârlea, personalitate marcantă a Maramureșului, care a încântat publicul cu un regal de poezii din creațiile cele mai recente. Despre poezia lui Gheorghe Mihai Bârlea au vorbit: Săluc Horvath, Gheorghe Pârja, Nicolae Scheianu, Gheorghe Pop, Daniela Sitar-Tăut, Flavia Oltea Foltoș, Vasile Tivadar, Valeria Bilț, Liviu Coroiu, Maria Bilțiu, Elena Cărăușan, Pamfil Bilțiu, Ștefan Herțeg.

Membrii cenaclului au recitat din creațiile proprii, dar și doritorii aflați în sală. De la tineri și până la cei trecuți de prima tinerețe au demonstrat că poezia nu are vârstă. Este o formă de exprimare artistică care poate fi apreciată și creată de oameni de toate vârstele, indiferent de momentul din viață în care se află. Poezia transcendă limitele temporale și oferă o modalitate unică de comunicare și exprimare a gândurilor și sentimentelor.

Evenimentul a avut loc sub egida Reprezentanței Cluj Napoca a Uniunii Scriitorilor din România, a Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan”, a Asociației Scriitorilor Baia Mare. Această Asociație tutelează Cenaclul Scriitorilor din Maramureș.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu