Share
Zonă specială în maternitate: O femeie aflată în carantină la Sighetu Marmației este însărcinată în luna a noua

Zonă specială în maternitate: O femeie aflată în carantină la Sighetu Marmației este însărcinată în luna a noua

Agitația continuă în Sighetu Marmației. Autoritățile locale au mărturisit că au în carantină inclusiv o femeie însărcinată în luna a noua, cu domiciliul în zona municipiului Baia Mare, care poate să nască oricând. 

„Conducerea spitalului municipal au luat în calcul și acest aspect și au amenajat un loc special în unitatea medicală. S-a pregătit material sterial și tot ceea ce trebuie. Respectiva femeie poate să nască oricând și o va face în zona de carantină a maternității, deci va avea un circuit separat” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Horia Scubli, primarul municipiului Sighetu Marmației.

Edilul a explicat faptul că centrele din Sighet vor fi degrevate de mai multe persoane aflate în carantină aici. „Lucrurile încep să fie puse la punct. 35 de persoane pleacă în Borșa, iar alte patru la Moisei” – a spus Scubli. Conform informațiilor existente, în afară de cei din Sighet, către Borșa vor pleca și din alte zone, astfel că în orașul din estul Maramureșului vor ajunge, în total, 54 de persoane.

Primarul Sighetului spune că, fiind vorba despre o perioadă sumbră, pentru care nu există proceduri, au fost și situații atipice, pe care administrația locală a fost nevoită să le soluționeze în vreun fel sau altul. „Un domn dintr-o localitate de lângă Baia Mare a mers după soția lui la aeroport, aceasta tocmai venise din Italia. Cum a sărutat-o pe aeroport, l-au depus și pe el în carantină. Când a ajuns la noi, a spus că are nevoie de medicamente, întrucât e cardiac și nu le luase cu el. Am făcut diverse proceduri pe la DSP, am găsit medicul de familie, iar bărbatul și-a primit medicamentele. Am avut și alte probleme. La Forestier, a fost smuls un calorifer de pe hol, o conductă s-a spart. A fost dificil să ducem un instalator acolo până când nu i-am asigurat echipament de protecție pentru a face remedierile necesare” – a relatat Horia Scubli.

Primarul municipiului Sighetu Marmației speră să nu mai vină alte persoane în carantină la Sighetu Marmației, pentru că situația va fi greu de gestionat, mai ales că nimeni nu a fost pe deplin pregătit pentru o asemenea criză. Cât despre cei carantinați, s-au trimis la Cluj o sută de teste, 12 au ieșit negativ. Urmează să se mai facă recoltări de probe.

C.Ț.

Lasă un comentariu