Share
Zece tineri talentați se vor „lupta” pentru Marele Premiu al Festivalului Național „Taragotul Maramureșean”, ediția I

Zece tineri talentați se vor „lupta” pentru Marele Premiu al Festivalului Național „Taragotul Maramureșean”, ediția I

Ansamblul Folcloric Național „Transilvania” organizează prima ediție a Festivalului Concurs „Taragotul Maramureșean”. Aceasta va avea loc duminică, 26 martie, de la ora 15.00, la Colegiul de Arte din Baia Mare.

Prin acest eveniment se dorește promovarea și valorificarea muzicii folclorice intrepretată cu măiestrie la acest instrument.

„Imboldul de a organiza acest Festival Concurs a fost acela de a aduce un omagiu virtuoșilor TARAGOTIȘTI ai Maramureșului, care au dus faima acestui instrument în toată lumea.

Președintele Festivalului va fi Maestrul Dumitru Dobrican a cărui viață se împletește de peste o jumătate de veac cu ISTORIA Ansamblului Folcloric Național „Transilvania”, dar și cu istoria acestui instrument de mare valoare muzicală” – precizează organizatorii.

Zece tineri talentați din Maramureș, Satu Mare, Cluj și Timișoara se vor „lupta” pentru Marele Premiu al Festivalului Național „Taragotul Maramureșean”.

Recital extraordinar: Alexandru Pop, Vlad Clițan, Mihai Pop și Dumitru Dobrican.
Preț bilet: 20 lei. Acestea se pot achiziționa de la sediul Ansamblului (Baia Mare, bd. Traian, nr. 8, între orele 9.00-18.00).


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu