Share
Veste bună: Grupul Taparo Târgu Lăpuș a început producția de măști de protecție „Made In Romania”; Se vor confecționa milioane lunar (VIDEO)

Veste bună: Grupul Taparo Târgu Lăpuș a început producția de măști de protecție „Made In Romania”; Se vor confecționa milioane lunar (VIDEO)

Veste bună venită de la Grupul Taparo Târgu Lăpuș. În 29 martie, s-a început producția primelor măști autohtone. Anunțul a fost făcut de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

„Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine” – a declarat Virgil Popescu.

Ioan Filip, proprietarul și președintele Consiliului de Administrație al Grupului Taparo, detaliase, anterior, pentru DirectMM.ro, care va fi implicarea grupului maramureșean. “Prin Techtext, parte a Grupului Taparo, vom produce cam 150.000 de măști de protecție pe zi. Linia de producție va fi pregătită pentru săptămâna viitoare. Estimăm 3,5 milioane pe lună, în prima fază. Ulterior, vom ajunge la 10 milioane pe lună. De asemenea, având experiență în materiale textile nețesute, vom confecționa nu numai măști, ci și halate și tot ceea ce ține de industria medicală” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Ioan Filip.

C.Ț.

masti

Astăzi a început producția primelor măști în România! Cu toate ”motoarele” turate mergem înainte. S-a început instalarea utilajelor și testul de producție. În scurt timp vor produce 150.000 de măști pe zi – peste 4 milioane de măști lunar. Din data de 15 aprilie se va ajunge la 500.000 de bucăți pe zi, respectiv 15.000.000 de măști lunar. Le mulțumesc celor de la Techtex, membră a grupului Taparo, care produc materialul exterior al măștilor, primele două straturi, dar de acum și produsul finit. Vom ajuta compania românească să investească în continuare pentru a produce și ultimul strat pentru măști tot în țara noastră. Pentru că în aceste zile de criză globală avem nevoie de propriile resurse pentru a-i proteja pe români, pe cei din prima linie. Împreună facem România bine.

Publicată de Virgil Popescu pe Duminică, 29 martie 2020

Citește și

Criză națională: Grupul Taparo Târgu Lăpuș va produce milioane de măști și echipamente de protecție; “Niciodată nu ne-am simțit atât de utili”, mărturisește proprietarul

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu