Share
Anunț oficial al autorităților!: În județul Maramureș, proiectul important de reabilitare a conexiunii rutiere dintre Bârsana și Săcel a fost finalizat! (FOTO)

Anunț oficial al autorităților!: În județul Maramureș, proiectul important de reabilitare a conexiunii rutiere dintre Bârsana și Săcel a fost finalizat! (FOTO)

Anunț oficial al autorităților! În județul Maramureș proiectul important de reabilitare a conexiunii rutiere, dintre Bârsana și Săcel, a fost finalizat recent!

Un important proiect de investiții al Consiliului Județean Maramureș “Reabilitarea DJ 186 sector Bâsana (DJ185) – Strâmtura – Rozavlea – Șieu – Bogdan Vodă – Dragomirești – Săliștea de Sus – Săcel (DN 17C)” a fost finalizat.

Acest proiect este de o importanță majoră pentru dezvoltarea județului și a turismului din Maramureșul Istoric, precum și pentru bunăstarea cetățenilor din această zonă a Maramureșului, arată autoritățile maramureșene într-o informare oficială cu privire la reabilitarea acestui tronson rutier.

Concret, lungimea tronsonului de drum reabilitat și finalizat în aceste zile este de 39,218 km, iar obiectivul principal al investiției îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a locuitorilor din această zonă a județului Maramureș, precum și sporirea siguranței circulației. Categoriile de lucrări care s-au efectuat în cadrul proiectului vizează, pe lângă reabilitarea părții carosabile și lucrări de reabilitare la 108 podețe și 10 poduri – de lungimi cuprinse între 5 și 54 metri.
Toate drumurile laterale existente la nivelul tronsonului reabilitat au fost amenajate pe o lungime variabilă de până la 10 metri de la marginea drumului și pe o lățime cuprinsă între 2,75 și 6 metri. De asemenea, au fost amenajate parcările și stațiile de autobuz existente pe acest tronson de drum și s-au realizat parapete, marcaje rutiere și indicatoare de circulație.

Valoarea totală a proiectului este de 120.315.643,30 lei, iar finanțarea acestui obiectiv a fost realizată în cea mai mare parte din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), mai arată autoritățile responsabile din județul Maramureș cu privire la acest tronson rutier.

C.Ț.

Lasă un comentariu