Share
Criză națională: Grupul Taparo Târgu Lăpuș va produce milioane de măști și echipamente de protecție; „Niciodată nu ne-am simțit atât de utili”, mărturisește proprietarul

Criză națională: Grupul Taparo Târgu Lăpuș va produce milioane de măști și echipamente de protecție; „Niciodată nu ne-am simțit atât de utili”, mărturisește proprietarul

Criza COVID-19 generează măsuri de urgență în toată țara. În contextul unei lipse acute de echipamente de protecție, sunt de lăudat investitorii privați care se implică în găsirea unor soluții. Grupul Taparo, cu sediul în orașul maramureșean Târgu Lăpuș, a decis să se implice în producerea de măști și combinezoane.

Ioan Filip, proprietarul și președintele Consiliului de Administrație al Grupului Taparo, a declarat, pentru DirectMM.ro, că, în cursul săptămânii viitoare, se va începe producția.

„Prin Techtext, parte a Grupului Taparo, vom produce cam 150.000 de măști de protecție pe zi. Linia de producție va fi pregătită pentru săptămâna viitoare. Estimăm 3,5 milioane pe lună, în prima fază. Ulterior, vom ajunge la 10 milioane pe lună. De asemenea, având experiență în materiale textile nețesute, vom confecționa nu numai măști, ci și halate și tot ceea ce ține de industria medicală” – a declarat, pentru DirectMM.ro, Ioan Filip.

Proprietarul Grupului Taparo a arătat că a purtat discuții și cu miniștri din cabinetul Orban, astfel că guvernul a dat asigurări că va susține demersul, prin schemele de ajutor stabilite.

„O mască de protecție are trei straturi. Noi vom confecționa cele două straturi externe. Stratul intern va fi adus din Germania sau/și Belgia. Vom produce măști pentru toată țara. Avem deja comenzi de peste 20 milioane de bucăți” – a explicat antreprenorul Ioan Filip.

Administratorul grupului a mărturisit că a văzut o mobilizare extraordinară în rândul maramureșenilor, în contextul pandemiei generate de noul coronavirus.

„Avem o experiență foarte mare în domeniul nostru de activitate (n.red. – mobilier, materiale textile), însă, sincer, niciodată nu ne-am simțit mai utili decât acum, ținând cont de ceea ce se întâmplă” – a spus Ioan Filip.

C.Ț.

 

1 Comentariu în această postare

  1. Ovidii Marian

    Felicitari si Doamne ajuta …

    Răspunde

Lasă un comentariu