Share
Veste bună: Euthyrox-ul va ajunge în farmacii; Oamenii, sfătuiți să nu își facă stocuri

Veste bună: Euthyrox-ul va ajunge în farmacii; Oamenii, sfătuiți să nu își facă stocuri

De când a început pandemia COVID-19, mai mulți români (printre ei și maramureșeni) au semnalat, prin intermediul rețelelor de socializare, faptul că nu mai au Eurthyrox, un medicament utilizat în cazul afecțiunilor tiroidiene. Medicamentul nu mai a fost de găsit în farmacii, situația pacienților care obișnuiau să se trateze cu el devenind, pe alocuri, dramatică. 

Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea Ministrului Sănătății (MS), Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor, au anunțat oficialii ministerului de resprt.

Astfel, compania producătoare a anunțat că, în depozitele din România au fost aduse în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite. În 13/14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77 499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.  Ministerul Sănătății a făcut un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant. Mai mult, Ministerul Sănătății a anunțat că mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale. Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.

Conform prospectului, indicațiile terapeutice în cazul Euthyrox sunt tratamentul gusii benigne eutiroidiene, in special la adulti, atunci cand terapia cu iod nu este indicata; prevenirea reaparitiei gusii dupa operatiile de mixedem (profilaxia gusii recidivante) in conditiile unei functii tiroidiene normale, in functie de statusul hormonal postoperator; tratamentul de substitutie cu hormoni tiroidieni (completarea deficitelor hormonale) in hipotiroidie; în tumorile (maligne) tiroidiene, pentru supresia proliferarii neoplazice; ca adjuvant in tratamentul tireostatic al hipertiroidiei.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu