Share
Trei unități de învățământ din Sighet vor fi modernizate; Pregătiri pentru accesarea de noi fonduri europene

Trei unități de învățământ din Sighet vor fi modernizate; Pregătiri pentru accesarea de noi fonduri europene

La primăria Sighetu Marmației a avut loc ieri, 16 ianuarie, o întâlnire importantă de pregătire a unui proiect transfrontalier, în colaborare cu instituții de învățământ din municipiu și Ucraina.

„Pregătim cererea de finanțare pentru dotarea mai multor unități de învățământ din orașul nostru, prin Programul Interreg NEXT Romania-Ucraina, pe proiecte Standard cu infrastructură, grantul maxim fiind de 1.400.000 euro. Ținând cont de faptul că data de încheiere a apelului este 31 ianuarie, mobilizarea trebuie să fie maximă.
Cele trei unități de învățământ eligibile sunt: Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand”, Liceul Tehnologic „Marmația” și Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte plastice.

Toate școlile incluse în proiect vor desfășura activități educative conexe, având ca principal scop cooperarea între elevi/profesori care provin din medii și culturi diferite.

Fondurile europene ne oferă șansa reformelor și dezvoltării, într-o perioadă cu numeroase dificultăți. Condiția este să pregătim bine proiectele pe care dorim să le depunem, încurajând mediul competițional și al performanței.
În prezent mai avem în lucru încă trei proiecte pe RO/UA și trei pe HU/SK/RO/UA”, transmite primarul Vasile Moldovan.

Mai exact, Colegiul Național Pedagogic „Regele Ferdinand” va beneficia în cadrul proiectului de: reabilitarea sălii de sport, înlocuirea suprafeței de joc a terenului sintetic exterior, precum și împrejmuirea acestuia, asigurarea iluminatului și sonorizării.

La Liceul Tehnologic Marmația se va realiza împrejmuirea terenului de sport sintetic, extinderea sistemului de încălzire, schimbarea suprafeței de joc la sala de sport, precum și alte dotări.

Școala Gimnazială cu Program Suplimentar de Muzică și Arte plastice va beneficia de reconfigurarea și amenajarea sălii de spectacole, reînnoirea fondului de instrumente.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu