Respect și credință pentru munți și izvoare la Băiuț - 56 minute în urmă
Colegiul „Vasile Lucaciu” găzduiește competiția oficială de precalificări First Tech Challenge, Maramu’ Division, din cadrul campionatului Blue Horizon Championship - 1 oră în urmă
Câți vizitatori a avut Planetariul Baia Mare în 2024 - 2 ore în urmă
La Sighetu Marmației s-a organizat atelierul „Eminescu – Arhitectul viziunilor de lider” - 3 ore în urmă
Public numeros la lansarea noilor numere ale revistei de patrimoniu cultural „Memoria Ethnologica”; Elevii Școlii Populare de Artă au oferit și mai multă culoare evenimentului - 4 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale: 175 ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu - 5 ore în urmă
Maramureșeanca Silvia Timiș, alături de alți artiști români, în turneu în America - 15 ore în urmă
Cele mai tari filme pentru pasionatii de ruleta - 16 ore în urmă
Proiect de suflet în Parohia Ortodoxă „Șesu-Mănăstirii” Rozavlea – „Nicio lună din anul 2025 fără rugăciune și binecuvântare în casa credincioșilor noștri” - 19 ore în urmă
Recitați o strofă din Eminescu și intrați gratuit la muzeu - în urmă
Legea „deepfake” va amenda clipurile generate cu inteligență artificială
Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan a făcut anunțul prin care Legea „deepfake” va intra săptămâna viitoare, la vot în Parlament.
Aceasta prevede că:
. cei care creează un astfel de conținut, fără a scrie explicit, pe cel puțin 15% din suprafața clipului video sau a fotografiei,
că este un clip video artificial, generat de un soft de inteligență artificială generativă, riscă, pe lângă amenzi, închisoare până la doi ani.
Dedpfake- reprezintă orice conținut de tip imagine, audio și/sau video realizat, de regulă cu ajutorul inteligenței artificiale sau realități virtuale.
Legea precizează că, pe toată durata difuzării conținutului vizual sau mesajului sonor, la începutul și finalul conținutului audio, să fie menționat: „Acest material conține ipostaze imaginare”. Dacă nu se va preciza, CNA-ul va avea dreptul de a opri difuzarea acestuia.
În ultima perioadă, s-au înmulțit clipurile deepfake și imaginile postate pe internet. De aceea este nevoie de o legislație bine pusă la punct.
Ministrul propune un „CNA” al rețelelor de socializare, care să reglementeze și să sancționeze conținutul care aduce atingere imaginii, pe rețelele sociale.
Lăcrimioara ZOTA