Share
Legea „deepfake” va amenda clipurile generate cu inteligență artificială

Legea „deepfake” va amenda clipurile generate cu inteligență artificială

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan a făcut anunțul prin care Legea „deepfake” va intra săptămâna viitoare, la vot în Parlament.
Aceasta prevede că:
. cei care creează un astfel de conținut, fără a scrie explicit, pe cel puțin 15% din suprafața clipului video sau a fotografiei,
că este un clip video artificial, generat de un soft de inteligență artificială generativă, riscă, pe lângă amenzi, închisoare până la doi ani.

Dedpfake- reprezintă orice conținut de tip imagine, audio și/sau video realizat, de regulă cu ajutorul inteligenței artificiale sau realități virtuale.
Legea precizează că, pe toată durata difuzării conținutului vizual sau mesajului sonor, la începutul și finalul conținutului audio, să fie menționat: „Acest material conține ipostaze imaginare”. Dacă nu se va preciza, CNA-ul va avea dreptul de a opri difuzarea acestuia.

În ultima perioadă, s-au înmulțit clipurile deepfake și imaginile postate pe internet. De aceea este nevoie de o legislație bine pusă la punct.
Ministrul propune un „CNA” al rețelelor de socializare, care să reglementeze și să sancționeze conținutul care aduce atingere imaginii, pe rețelele sociale.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu