Share
În Maramureș: Noi planuri pentru persoanele cu afecțiuni fizice

În Maramureș: Noi planuri pentru persoanele cu afecțiuni fizice

În cadrul unei conferinței care a avut loc zilele trecute la noul sediu al Asociației Esperando, președinte – membru fondator Andrada Cristina Crăciun a prezentat câteva aspecte importante legate de derularea activității pentru persoanele cu afecțiuni fizice, dar și pentru restul comunității.

Un prim subiect a fost cel de prezentare a Centrului Integrativ Esperando și a modului în care acesta s-a transformat din vis, în realitate. Totul datorită unor omanie buni și frumoși, care au ales să se implice în comunitatea din care fac parte. Fără ei, astăzi, persoanele cu afecțuni/ dizabilități fizice nu s-ar fi putut bucura de terapii și servicii de recuperare într-un spațiu adecvat.

„În prima jumătate a anului, ne dorim să inaugurăm noul sediu împreună cu cei care ne-au fost alături în acest demers” – precizează reprezentanții Asociației Esperando.

Un alt subiect a fost prezentarea unor informații legate de campania de strângere de fonduri prin SMS inițiată de Asociația Esperando la începutul lunii martie, “DONEAZĂ pentru O ȘANSĂ către NORMALITATE!”.

„Prin intermediul acesteia ne propunem să finalizăm reabilitarea primei clădiri a Complexului Socio – Medical Esperando pentru persoanele cu afecțiuni/ dizabilităţi fizice, adaptarea spațiului și curții, reamenajarea spațiului verde și realizarea unei grădini terapeutice. Campania se va derula pe o perioadă de 3 luni” – mai spun cei de la Esperando.

De asemenea, s-a discutat despre finanțarea serviciilor pentru persoanele cu dizabilități, în acest sens, singura soluție este autofinanțarea, prin oferirea de servicii de recuperare, masaj, reflexoterapie, gimnastică medical și întreținere corporală etc. pentru întreaga comunitate, nu doar pentru persoanele cu dizabilități.

Sumele obținute vor fi utilizate pentru susținerea activităților de recuperare pentru persoanele cu dizabilități.

La final, s-a făcut un scurt tur al clădirii, cei prezenți fiind impresionați de mediul natural în care se află noua locație.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu