Share
În atenția părinților! Cum se pot pierde banii de la stat destinați copiilor din familii nevoiașe

În atenția părinților! Cum se pot pierde banii de la stat destinați copiilor din familii nevoiașe

Un sprijinul financiar este acordat de stat pentru a asigura nivelul de trai minimal pentru familiile și persoanele singure aflate în situația de dificultate (venitul minim de incluziune). De la începutul anului, acesta înlocuiește ajutorul social şi alocaţia pentru susţinerea familiei.

Conform legii, venitul minim de incluziune are două componente, ajutorul de incluziune și ajutorul pentru familia cu copii, care poate ajunge și la peste 600 de lei. Acesta din urmă însă este condiționat, pe lângă existența unui venit net lunar mic (cel mult 700 de lei pentru fiecare membru al familiei), de frecventarea cursurilor de către copiii de vârstă școlară din respectiva familie, „cu excepția celor care le întrerup din motive medicale”.

De asemenea, pentru a putea primi ajutoarele, părinții trebuie să presteze muncă pentru primărie în cuantumul ajutorului, la rata salariului minim pe economie, și să își caute un loc de muncă prin intermediul agențiilor teritoriale de ocupare a forței de muncă. „Nu pot primi ajutorul dacă li se oferă un loc de muncă sau un curs de formare și ei refuză”, se arată în comunicatul de presă.

Ceea ce trebuie să știe părinții însă este faptul că, dacă copiii absentează de la cursuri, ajutorul financiar se reduce și chiar se poate anula. Astfel, ajutorul scade cu 50% pentru copil pentru luna în care acesta înregistrează mai mult de 15 absențe nemotivate, și este anulat în luna în care copilul înregistrează mai mult de 30 de absențe nemotivate.

Apoi, ajutorul mai este anulat pe perioada în care copilul întrerupe anul școlar sau dacă rămâne repetent, cu excepția situațiilor în care cele două evenimente au fost cauzate din motive de natură medicală.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu