Share
Asociația „Salvați copiii” înfrumusețează viața

Asociația „Salvați copiii” înfrumusețează viața

„Salvați Copiii” apără și promovează drepturile copilului în România, din 1990.
În peisajul Maramureșului, asociația funcționează din 2022, în Șomcuta Mare, Vama Sighet și Baia Mare.
În orașul nostru, sediul asociației este în Centrul istoric.
De cum i-am călcat pragul, m-a apucat nostalgia dorului de casă și de copilărie. Am întâlnit o mare familie, unde niciunul dintre membrii acesteia nu era trist.Toți
aveau zâmbetul pe chip. Unii se jucau iar alții erau concentrați la lecția de matematică.
Majoritatea copiilor de aici sunt ucraineni. Razboiul i-a răsfirat și prin urbea noastră. Nu le este ușor dar fac eforturi să învețe limba română și să se integreze în comunitatea noastră.
Activitățile asociației nu-i lasă să aibă răgazul de a fi triști și cu gândul acasă. Ei sunt implicați în activități educaționale de matematică, limba română, engleză, ateliere de artă, gastronomice, excursii în natură, evenimente care marchează zile importante.
Personalul inimos le stă mereu la dispoziție, oferindu-le consiliere informațională, asistență socială și materială. Copiii primesc obiecte de igienă, vouchere, produse nealimentare iar persoanele cu dizabilități dispun de ore de kinetoterapie și dispozitive medicale necesare.
Mamelor refugiate, care au născut în România li se oferă produse de primă necesitate și sprijin în relația cu sistemul medical.
Asociația are parteneriate locale cu instituții din Baia Mare.
Misiunea lor este de a obține progrese importante, privind modul în care copiii sunt tratați, acordând o atenție deosebită celor vulnerabili.
Ușa asociației este larg deschisă tuturor copiilor și adolescenților aflați în situații dificile. Dincolo de ea se află un spatiu prietenos în care se interacționează și se învață lucruri noi. Familiile aflate în dificultate găsesc sprijin, pentru a-și putea crește copiii sănătoși și fericiți și pentru a privi cu speranță spre ziua de mâine.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu