Share
Se dau banii înapoi, pensionarilor care nu au utilizat biletele de călătorie

Se dau banii înapoi, pensionarilor care nu au utilizat biletele de călătorie

Reducerile acordate pensionarilor pentru transportul intern sunt prevăzute în art.1 din Legea nr. 147/26 iulie 2000.
Mai mulți parlamentari de la PNL, au inițiat acest proiect, care a fost adoptat recent de Senat.
Urmează ca acesta să treacă și de Camera Deputaților, pentru a fi dezbătut și votat.

„Inițiativa legislativă vine în sprijinul persoanelor vârstnice, aceștia confruntându-se cu o multitudine de probleme, cele mai importante fiind legate de nivelul scăzut al veniturilor.Pe lângă acestea, pensionarii se mai confruntă și cu un grad de sănătate precară, lipsa medicamentelor, asistență socială slabă. Dorind să venim în întâmpinarea acestei categorii de persoane, am elaborat prezenta inițiativă legislativă, care propune că, în cazul în care, cele 6 călătorii reduse, de care beneficiază pensionarii, nu au fost utilizate, aceștia să poată primi o compensație in bani” au precizat parlamentarii.

Cele șase călătorii simple cu reducere de 50% se referă la tariful stabilit pentru călătoriile pe calea ferată, la clasa a II-a, cu trenuri regio R și trenuri interregio IR, cu mijloace auto sau cu navele de călători și la transport intern în comun, între localități.

Călătoriile care nu au fost efectuate în cursul unui an, se vor compensa în bani, virați pensionarilor, odată cu plata primei pensii a anului următor.
Calculul compensației va fi stabilit prin Ordin al Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu