Share
Schimbare de gardă: Vlad-Emanuel Duruș și Eniko Krizsanovszki, numiți prefect și subprefect de Maramureș. Vezi CV-urile celor doi

Schimbare de gardă: Vlad-Emanuel Duruș și Eniko Krizsanovszki, numiți prefect și subprefect de Maramureș. Vezi CV-urile celor doi

Schimbare de gardă la Instituția Prefectului Maramureș. În ședința de guvern de miercuri, 3 martie, au fost aprobate hotărâri de eliberări din funcție și numiri în funcție de prefecți și subprefecți.

În ceea ce privește județul nostru, s-a decis încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Maramureș de către Silviu-Nicolae Ungur, respectiv a funcţiei publice de subprefect al județului Maramureş de către Mihaela-Oana Oșanu. Totodată, în aceeași ședință de guvern, s-a decis numirea lui Vlad-Emanuel Duruș în funcţia de prefect al județului Maramureş și numirea lui Enikö-Erzsébet Krizsanovszki în funcţia de subprefect al județului Maramureş. Silviu-Nicolae Ungur se va întoarce pe poziția sa de consilier în cadrul APIA Maramureș, în timp ce Oana-Mihaela Oșanu va ocupa funcția de președinte al ANOFM.

Vlad-Emanuel Duruș are 31 de ani și a absolvit Universitatea “Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, Facultatea de Drept, obținând o licență și un master în Științe penale și criminalistică. Este avocat în cadrul Baroului Maramureș din 2015. Vlad Duruș este membru USR și a fost ales în calitate de deputat în urma alegerilor legislative din 2016. A fost membru în Comisia juridică, de disciplină și imunități, din noiembrie 2017, până la finalul mandatului și în Comisia pentru regulament, în cadrul căreia a ocupat funcția de secretar. La începutul sesiunii de toamnă a anului 2019, Vlad Duruș a fost ales vicepreședinte al Camerei Deputaților. A avut 126 de luări de cuvânt în cadrul a 48 de ședințe, 161 de propuneri legislative din care 28 promulgate în legi, întrebări și interpelări 101 și 15 moțiuni.

Krizsanovszki Enikő are 43 de ani, este licențiată a Universității de Nord Baia Mare, Facultatea de Știinte Economice, specializarea management. A obținut diploma de masterat în Managementul Inovării și Dezvoltării Tehnologiei în cadrul Universității Tehnice din Cluj Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare. În ultimii ani, a ocupat funcția de director executiv adjunct la Direcția Județeană de Sport și Tineret Maramureș. Este membru UDMR din 1998. Pe parcursul experienței sale profesionale, a participat la numeroase cursuri de formare și a absolvit și un curs de audit intern. De asemenea, a fost președinte al Fundației de Teatru amator ”Lendvay Marton” din Baia Mare, al cărei membru este și în prezent. Vlad Duruș și Eniko Krizsanovszki își vor începe activitatea în noile funcții începând cu joi, 4 martie. În scurt timp, va fi ocupat și cel de-al doilea post de subprefect, care îi revine PNL. Numele vehiculat este cel al lui Rudolf Stauder, fost consilier județean și fost solist vocal al formației Legion. Rămâne de văzut cum se vor descurca în noile poziții. Vezi deciziile luate în ședința de guvern AICI!

C.Ț.

Lasă un comentariu