Share
Romeo Dobocan – consilier județean, la concret despre situația apelor de mină neepurate din Maramureș (VIDEO)

Romeo Dobocan – consilier județean, la concret despre situația apelor de mină neepurate din Maramureș (VIDEO)

“Nepăsarea duce România în scandaluri internaționale”, punctează consilierul județean Romeo Dobocan.

Se spune că o meserie învățată este ca mersul pe bicicletă: nu se uită niciodată. Este și cazul lui Romeo Dobocan, un jurnalist de prima mână la mai multe instituții de presă din Maramureș, care nu a ezitat să verifice o stare de fapt la fața locului.

În urmă cu câteva zile, o debușare a apelor de mină din Galeria Câmpurele din localitatea maramureșeană Băița a generat reacții internaționale. Apele neepurate au ajuns până în Ungaria, fapt care a generat nemulțumirea statului vecin. Consilierul județean Romeo Dobocan a făcut ceva concret și s-a deplasat în zona respectivă, unde a constatat că neutralizarea apelor de mină se face într-un mod rudimentar.

„Nepăsarea care duce România în scandaluri internaționale. 4 mc/secundă a fost debitul apelor de mină neepurate care s-au deversat din Galeria Câmpurele, de la Băița. În câteva ore, unda de poluare a ajuns în Ungaria, antrenând România într-o nouă dispută legată de poluarea mediului. Am fost la Galerie pentru a vedea care este situația și ce măsuri s-au luat. Subiectul s-a tratat neserios din partea instituțiilor.

Nici până azi (n.red. – ieri), la cinci zile după incident, nu au fost publicate valorile depășirilor la metale grele. Dacă atât ne trebuie pentru niște banale cifre, ce ne mai mirăm că de șase ani este nefuncțională stația de tratare a apelor de mină ce se deversează prin Galeria Câmpurele? Neutralizarea apelor se face empiric.

Am realizat o scurtă filmare pentru a vă arăta la ce se reduce procesul de tratare a apelor de mină. Nu are nicio treabă cu secolul în care ne aflăm. Două bazine de plastic, patru saci cu var, o lopată și o decantare printr-o gaură făcută în bazin.

Așa vom funcționa cât timp ministerul este dezinteresat de sursele acestea de poluare. Încă n-am văzut un parlamentar de Maramureș să reacționeze printr-o interpelare! Îi invit să se aplece serios pe această problemă a apelor de mină netratate!”, a punctat Romeo Dobocan. Vezi Video AICI!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu