Share
”Doar în iubire şi în iertare putem semăna cu Cel de Sus”

”Doar în iubire şi în iertare putem semăna cu Cel de Sus”

Duminică, 29 septembrie 2019, PS Părinte Iustin a oficiat slujba de târnosire a bisericii din Parohia Mesteacăn (Protopopiatul Oaş) și a săvârşit Sfânta Liturghie. Construirea bisericii a fost începută în 1970, de către preotul Nicolae Panaitescu din Parohia Halmeu. În perioada 2018-2019, sfântul locaș a intrat într-un amplu proces de restaurare, consolidare și înfrumusețare, S-au realizat: reorganizarea Sfântului Altar ● restaurarea picturii interioare în toată biserica ● pictarea în pridvor și în exterior de către pictorul Dan Pârvulescu din Sighet ● așezarea a două noi Sfinte Cruci pe bisericâ ● vopsirea acoperișului ● finisarea exteriorului ● amenajarea curții și pavarea cu alei ● finisarea clopotniței. Acestea au fost motivele care au impus târnosirea bisericii.

Hramul bisericii este „Adormirea Maicii Domnului”, iar cu ocazia acestei târnosiri, biserica a primit al doilea hram: „Sfinţii Împăraţi întocmai cu Apostolii Constantin şi mama sa Elena”, deoarece preotul paroh Viorel Grec a slujit în Veneţia, ca paroh la o biserică în care se aflau Sfintele Moaşte ale Sfintei Împărătese Elena. Au participat mulți credincioști atât din satele din jur, cât și din oraşul Borşa, localitatea de origine a preotului paroh.

”Noi suntem creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu. Dacă vrem să semănăm cu Dumnezeu în ceva, nu putem să semănăm în măreţie, în putere, în slavă, ci putem semăna în iubire şi în iertare. Aici trebuie să semănăm cu Cel ce ne-a făcut pe noi, Cel ce ne-a adus pe lume”  – a spus PS Părinte Iustin în cuvântul său de învățătură.

Lasă un comentariu