Share
Recunoaștere internațională: Filmul băimărean „În umbra lui Shakespeare”, selectat la Golden Harvest Film Festival din Tokyo (VIDEO ȘI FOTO)

Recunoaștere internațională: Filmul băimărean „În umbra lui Shakespeare”, selectat la Golden Harvest Film Festival din Tokyo (VIDEO ȘI FOTO)

Performanță extraordinară la debut pentru echipa băimăreană care a realizat filmul „În umbra lui Shakespeare” / „The Silversmith”. Aceasta se pregătește pentru o nouă aventură internațională, de această dată la Golden Harvest Film Festival din Tokyo.

“Japonezii au fost întotdeauna fascinați de Maramureș. Filmul “The Silversmith” a fost selectat astăzi la Tokyo la Festivalul Harvest Gold Awards. Felicitări regizorului Janos Tarkanyi care a reușit sa surprindă spiritul maramureșean în film”, a punctat scenaristul băimărean Walter Ubelhart.

Anunțul vine după ce producția băimăreană a primit cununa de lauri de finalist la Hollywood Gold Awards. „Au participat filme din 30 de țări. Unele dintre ele, însă, au fost fabricate de diverse case de producție, având buget și infrastructură net superioare nouă. Pentru noi este extrem de important, o mare onoare că am ajuns în finală. Am fost în „bazinul mare”. Filmul nostru a fost foarte apreciat și am reușit asta cu ceea ce am avut în jurul casei. Acest film aparține întregii echipe.

Sigur, eu am făcut montajul și conceptul vizual, însă membrii echipei de 60 de persoane au făcut de toate, au fost și recuziteri, și mașiniști… Filmul este al nostru, al tuturor. Este bucuria tuturor și a fiecăruia în parte. Fiecare își ia partea lui de glorie. Pentru noi este onorant faptul că am ajuns în finală și pentru că am fost cu toții la debut, și Walter Ubelhart ca scenarist, și eu ca regizor de lung-metraj, în trecut am făcut doar scurt-metraje, la fel și actorii. Practic, cu toții au fost debutanți”, a declarat, zilele trecute, la anunțul venit de la Hollywood, pentru DirectMM.ro, Janos Tarkanyi.

Iată nucleul principal al echipei!
János Tárkányi – regizor
Walter Übelhart – scenarist
Coralia-Monica Übelhart – producător
Ioan Mircea Farcaș – rolul “Walter”
Alexandru Stan – rolul “Johannes Banfi Hunyades”
Pálfi Horvát Tamás – muzica
Untrue Sounds – muzica
Marius Roman – imagine
Bogdan Stoica – imagine
Ileana Vassiliev – costume
Lia Stan – costume.

C.Ț.

Citește și

Exclusiv: Filmul băimărean a primit cununa de lauri de finalist în competiția de la Hollywood. Regizorul producției: „Va urma un nou film” (VIDEO ȘI FOTO)

Exclusiv: Un film băimărean, nominalizat la Hollywood. Regizorul lui: “Acest film promovează locurile istorice din Baia Mare și Maramureș” (FOTO)

Lasă un comentariu