Share
Puteți, vă rog, să nu mai incendiați Maramureșul?: Inclusiv Salvamont merge, ca pe Câmpu Negru (GALERIE FOTO)

Puteți, vă rog, să nu mai incendiați Maramureșul?: Inclusiv Salvamont merge, ca pe Câmpu Negru (GALERIE FOTO)

În aceste zile, nu există administrații locale care să nu reclame adrerile necontrolate de pe unitățile lor administrativ-teritoriale. Nu are sens să dăm nume de primării, pentru că ele deja se cunosc. Însă, putem numi persoane care să le spună cetățenilor să înceteze.

În tot Maramureșul sunt cazuri de acest fel. Însă, primarul comunei Bârsana e mai corect ca și alții. „Sper ca cetățenii să înțeleagă faptul că nu numai ei contează. Cu toții contăm. Cerățenii trebuie să respecte regulile” – a spus Teodor Ștefanca, primarul comunei Bârsana.

„Facem apel la toți locuitorii comunei Bârsana să nu folosească focul deschis pentru igienizarea terenurilor, pentru prevenirea incendiilor, având în vedere că au fost cuprinse de incendii suprafețe foarte mari în comuna noastră. Nerespectarea masurilor legale sus mentionate atrage raspunderea civila, contraventionala sau penala, dupa caz, potrivit legii. Este mult mai ușor să previi un incendiu, decât să-l stingi sau să înlături urmările acestuia!” – a spus Teodor Ștefanca.

 

Partea rea e că în alte UAT-uri se dă foc ca-n codru și ajunge la alții, si atunci cine e de vină? Recomandarea noastră și a ISU Maramureș e să ceri permis de foc. Astfel, incendiile de vegetație uscată nu vor mai fi parte din cotidian. Mai ales acum. Și că veni vorba…

Ca să înțelegem cât e de periculos, în ciuda eforturilor depuse de presă pentru a preveni incendiile de vegetație uscată.

În urmă cu o săptămână, echipajele Salvamont Maramureș au fost chemate să vină în ajutor în Sighet, ca un incendiu să nu se extindă în pădure. A fost la Câmpu Negru. Militarii și salvomntiștii au intervenit și au rezolvat.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu