Share
Puntea de 50 de metri de la Tămaia ar putea fi demolată și vândută la fier vechi. Localnicii și autoritățile se opun (GALERIE FOTO)

Puntea de 50 de metri de la Tămaia ar putea fi demolată și vândută la fier vechi. Localnicii și autoritățile se opun (GALERIE FOTO)

Situație ciudată în satul Tămaia, comuna Fărcașa. Banda de transport a produselor de balastieră situată în localitate este în pericol de a fi demolată.

Folosită în trecut pentru transportul pietrișului exploatat din albia Someșului, de pe un mal pe celălalt, până la stația de sortare, în prezent, nu mai este utilizată.

Ca atare, actualul proprietar, societatea comercială care administrează balastiera, și-a arătat intenția de a o demola și vinde la fier vechi. Numai că, această „bandă”, care are o lungime de aproximativ 50 de metri, s-a dovedit de-a lungul timpului a fi foarte utilă pentru cetățenii satului Tămaia care au terenuri pe partea dreaptă a Someșului și care o folosesc ca punte de trecere a râului.

În aceste condiții, administrația locală și-a manifestat public intenția de a achiziționa. Până în prezent, aleșii locali și executivul primăriei s-au pus de acord să susțină demersul. Ca urmare, a fost angajat deja un evaluator oficial pentru a face o ofertă de cumpărare.

Între timp, locuitorii satului Tămaia și-au exprimat opinia pe rețelele de socializare. „La cum se reușește construirea de poduri în ziua de azi, este un obiectiv foarte important”, a scris Bogdan. „Păcat sà o demoleze,multă lume a trecut pe acolo… Era de mare folos…”, au fost de părere Dani și Flori. „Sper să rămână, altfel vom fi puși în situația să înconjurăm foarte mult”, a punctat Mirel. Rămâne de văzut care va fi deznodământul.

C.Ț.

Foto – facebook / Comuna Fărcașa Maramureș

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu