Psiholog psihoterapeut Cecilia Ardusătan: Cum să treci prin durere și să mergi mai departe - 2 ore în urmă
De nouă ani, Viorelia Butcure din Cupșeni realizează adevărate bijuterii din mărgele - 4 ore în urmă
Se anunță un nou weekend plin cu distracție pe Pârtia Olimpică Borșa - 4 ore în urmă
Ați văzut-o? O femeie din Vișeu de Jos e de negăsit de câteva zile - 5 ore în urmă
„Povestea vasului de lut” continuă la Muzeul de Istorie și Arheologie Maramureș - 5 ore în urmă
2024 – anul expozițiilor, evenimentelor și digitalizării la Muzeul de Mineralogie din Baia Mare - 9 ore în urmă
Ziua Culturii Naționale a fost celebrată și la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Baia Mare - 9 ore în urmă
Concursul regional „Eminescu – Luceafăr, Eu – o mică stea” din Târgu Lăpuș a reunit și de această dată foarte mulți participanți talentați - 9 ore în urmă
Lect. dr. Dan Siserman a lansat cartea „Vremea magicienilor. Wittgenstein, Benjamin, Cassirer, Heidegger și marele deceniu al filosofiei (1919–1929)” - 10 ore în urmă
Teatrul Ararat, turneu în Germania și Austria cu spectacolul ”Pe mine, mie… redă-mă” - 10 ore în urmă
Puntea de 50 de metri de la Tămaia ar putea fi demolată și vândută la fier vechi. Localnicii și autoritățile se opun (GALERIE FOTO)
Situație ciudată în satul Tămaia, comuna Fărcașa. Banda de transport a produselor de balastieră situată în localitate este în pericol de a fi demolată.
Folosită în trecut pentru transportul pietrișului exploatat din albia Someșului, de pe un mal pe celălalt, până la stația de sortare, în prezent, nu mai este utilizată.
Ca atare, actualul proprietar, societatea comercială care administrează balastiera, și-a arătat intenția de a o demola și vinde la fier vechi. Numai că, această „bandă”, care are o lungime de aproximativ 50 de metri, s-a dovedit de-a lungul timpului a fi foarte utilă pentru cetățenii satului Tămaia care au terenuri pe partea dreaptă a Someșului și care o folosesc ca punte de trecere a râului.
În aceste condiții, administrația locală și-a manifestat public intenția de a achiziționa. Până în prezent, aleșii locali și executivul primăriei s-au pus de acord să susțină demersul. Ca urmare, a fost angajat deja un evaluator oficial pentru a face o ofertă de cumpărare.
Între timp, locuitorii satului Tămaia și-au exprimat opinia pe rețelele de socializare. „La cum se reușește construirea de poduri în ziua de azi, este un obiectiv foarte important”, a scris Bogdan. „Păcat sà o demoleze,multă lume a trecut pe acolo… Era de mare folos…”, au fost de părere Dani și Flori. „Sper să rămână, altfel vom fi puși în situația să înconjurăm foarte mult”, a punctat Mirel. Rămâne de văzut care va fi deznodământul.
C.Ț.
Foto – facebook / Comuna Fărcașa Maramureș