Share
Situație în Fărcașa: Primarul și membri ai familiei sale, infectați cu COVID-19. Opt persoane, în izolare la domiciliu. Primăria funcționează în regim de avarie

Situație în Fărcașa: Primarul și membri ai familiei sale, infectați cu COVID-19. Opt persoane, în izolare la domiciliu. Primăria funcționează în regim de avarie

Situație neobișnuită în Fărcașa, din cauza COVID-19. Primarul Ioan Stegeran a anunțat faptul că s-a testat voluntar și rezultatul i s-a întors pozitiv în seara de marți. Totodată, conform unor surse, și alți membri ai familiei ar fi fost testați pozitiv. Cu toții sunt internați acum în spital. Primăria a fost dezinfectată, iar activitatea în instituție se desfășoară în regim de avarie.

Primarul a anunțat pe o rețea de socializare că este pozitiv. „În calitate de primar al comunei Fărcașa, mă simt dator să informez cetățenii comunei că în urmă cu puțin timp am făcut un test de rutină pentru pentru Covid-19, deoarece urma să plec câteva zile în Austria, iar testul, pe care l-am primit în seara asta (n.red. – marți, 18 august, seara), a ieşit pozitiv. Imediat după aflarea rezultatului am anunțat medicul de familie, Direcția de Sănătate Publică Maramureș și angajații Primăriei. Mâine (n.red. – azi, 19 august) urmează să fac noi investigații și în funcție de rezultate voi urma întocmai sfaturile medicului și procedurile legale care se impun. Menționez că mă simt bine și până în prezent nu am avut și nu am niciun fel de simptome care să confirme prezența virusului. Se pare că sunt purtător asimptomatic. Spațiile din Primărie au fost din nou dezinfectate iar angajații vor face și ei teste. Vă doresc sănătate tuturor şi sper ca cei care au luat legătura cu mine în ultima perioadă să nu fi contactat acest virus. Recomand tuturor respectarea regulilor impuse de autorităţi, pentru că pericolul nu a trecut. Dumnezeu să ne ocrotească!”, a anunțat Ioan Stegeran.

DirectMM.ro a solicitat un punct de vedere Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Maramureș. „Direcția de Sănătate Publică Maramureș s-a deplasat în comuna Fărcașa, unde un medic epidemiolog a efectuat ancheta epidemiologică și a evaluat situația de la nivelul primăriei. De asemenea, a discutat cu toți angajații care au intrat în contact cu edilul în ultimele 48 de ore, coroborat cu contacții direcți rezultați din datele oferite de către domnul primar, care a fost confirmat pozitiv în urma testării la cerere. S-a efectuat dezinfecția sediului autorității administrației publice locale și au fost luate măsurile specifice de protecție a personalului angajat. Toți angajații primăriei vor fi testați, chiar dacă au purtat mască de protecție în timpul programului de lucru. Primăria și Consiliul Local Fărcașa își vor desfășura activitatea cu program și personal redus, un angajat în fiecare birou pentru a prelua documente și a rezolva problemele de la nivelul unității administrativ-teritoriale. De asemenea, medicul epidemiolog s-a deplasat și la o societatea comercială, unde a discutat cu conducerea unității și a constatat că au fost respectate măsurile stabilite în legislație pentru protecția și sănătatea angajaților. Pentru a preveni și limita infecția cu SARS-CoV-2 la nivelul județului nostru, le reamintim cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, normele stabilite de specialiști, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară și igienizarea frecventă a mâinilor”, a anunțat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Conform surselor noastre, mai mulți membri ai familiei primarului Ioan Stegerean au fost internate în spital, în Baia Mare, după ce au fost testați pozitiv cu noul coronavirus. Totodată, conform surselor DirectMM.ro, opt persoane ar fi considerate contacți direcți ai primarului în urma testului pozitiv. Acestea sunt izolate la domiciliu pentru 14 zile. Vom reveni cu detalii cu privire la situație! Astăzi, 19 august, s-au confirmat 37 cazuri noi de COVID-19 în județul Maramureș. Acestea nu au legătură între ele, în afara primarului comunei Fărcașa și a membrilor familiei sale.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu