Share
“Odihnă veșnică, soldat pe frontul vieții!”: Mesaje sfâșietoare la plecarea Mădălinei din această lume. Tânăra din Chiuzbaia, un exemplu de luptă pentru viață

“Odihnă veșnică, soldat pe frontul vieții!”: Mesaje sfâșietoare la plecarea Mădălinei din această lume. Tânăra din Chiuzbaia, un exemplu de luptă pentru viață

Trebuia să împlinească 22 de ani sâmbătă, 12 decembrie. Însă, Bunul Dumnezeu a decis să o cheme la El mult mai repede decât ne-am fi așteptat. Mădălina Breban, tânăra din Chiuzbaia, județul Maramureș, s-a dovedit a fi o luptătoare până în ultima clipă, reușind un lucru pe care puțini oameni l-au reușit, în ultima vreme: să unească o întreagă comunitate, înduioșată de suferința unui înger care își voia aripile înapoi, pentru a supraviețui.

“Sunt Mădălina Breban, am 21 ani și am fost operată la cap de tumoră cerebrală pe partea dreaptă. Am avut 2 tumori mari și mai multe mici”. În acest fel a început totul. Cu un mesaj al Mădălinei către Asociația Părinți Salvatori. Cerea ajutorul semenilor pentru a câștiga o șansă la viață. Era mijlocul lui octombrie. Iar oamenii de bine din Maramureș și nu numai s-au solidarizat și au pus mână de la mână, fiecare cu ce a avut, pentru a-i reda Mădălinei speranța.

S-a constituit, pe Facebook, un grup special, destinat ei. Acolo s-au făcut licitații de orice fel și anunțuri prin care cei cu suflet mare încercau să ofere un sprijin, fie el cât de mic. S-au scos la licitație rochii de mireasă, servicii de înfrumusețare, ba unii chiar au promis că vor oferi produse gratuit celor care o ajută pe Mădălina. A avut loc și o acțiune pe biciclete pentru tânăra maramureșeancă, în timp ce alții s-au oferit să presteze diverse activități în gospodărie, iar contravaloarea muncii să fie donată tinerei maramureșence. Cazul a ajuns cunoscut chiar la nivel internațional, după ce mănușile semnate de luptătorul K1 Freedie Kemayo au fost scos și ele licitație. Ne este greu să contabilizăm toate acțiunile caritabile, cert este că a avut loc o mobilizare extraordinară. Totul până astăzi. Când o veste a căzut ca un trăznet. Mădălina a plecat dintre noi.

Reacțiile apărute pe rețelele de socializare sunt cutremurătoare. “Te voi iubi mereu, îngerașul meu scump. Drum lin, sufletul meu, îți promit ca ne vom întâlni curând!”, a scris iubitul Mădălinei, Ioan Cioltea. “Soarele vieţii a apus pentru o fiinţă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeţii ne rămân amintirile, care să ne aline durerea. Rămas bun, Mădălina, acolo undeva ne vom reîntâlni”, a scris și Anda Petrovan. “Nu îmi vine să cred, verișoara mea dragă. Te vom iubi mereu, drum lin spre cer!”, a scris și Mihai George Roman. “Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet blând… Cam atât de scurtă e viața, să învățăm să ne iubim unii pe alții și să facem lucruri bune, boala nu bate la ușă, nu întreabă pe nimeni când își face apariția… Uneori cea mai frumoasă floare din grădină este ruptă și aleasă sa plece în Rai, prea devreme… Sincere condoleanțe familiei…”, a notat și Clara Moise.

“Stau și mă întreb… De ce? De ce, Doamne, ne iei oamenii buni și dragi? De ce Mădălina noastră dragă? Acum când peste două zile trebuia să o sărbătorim, să îi urăm “La mulți ani”… Nu mai am cuvinte, durerea e prea mare. Durerea pe care o avem noi acum… oare e echivalentă cu durerile pe care le-a avut ea? Se ținea sufletul de ea, de tinerețea ei. Dar nici sufletul ei nu a mai rezistat pe pământ… Te cunosc de mică, am fost ca două surori în copilărie, acum când trebuia să fim fericite una pentru alta tu ai ales să pleci. Pot să spun că ai fost cea mai puternică și luptătoare, până în ultima clipă. Promit să nu te uit niciodată, prietena mea dragă și frumoasă!!! Dumnezeule, Te rog ai milă de noi și nu îmi mai lua oamenii dragi… Dumnezeu să te odihnească, îngerul nostru! Să îi saluți pe toți cei dragi de Sus!”, a scris, plină de emoție, Vanesa Bilț. “Drum lin spre cer, Mădălina! Ai luptat până în ultima clipă! Dumnezeu să te ierte, fată frumoasă! Familiei, multă putere și alinare!”, a scris Patricia Meseșan.

“Trebuia în câteva zile să-ți urăm “La mulți ani”, iar acum, în loc de asta, te vom plânge amarnic, îți vom plânge mereu sufletul tău de înger și bunătatea nemarginită pe care ai avut-o! Dumnezeu să-ți dea odihnă veșnică, suflet pur… iar familiei greu încercate, multă putere de a trece peste aceasta pierdere imensă! Drum lin spre Ceruri…”, a notat și Nicoleta Cucicea.

Mădălina ne-a oferit o incredibilă lecție de viață. Ea a luptat cu boala atât cât a putut. La mijlocul lunii noiembrie, ea scria în grupul destinat ei că se simte mai bine, însă că nu își poate mișca picioarele, dar face mici progrese. Începuse să iasă la aer curat și spunea că ieșirile îi fac foarte mult bine, atât fizic, cât și psihic. Pe final de noiembrie, anunța că va merge la o clinică din Austria, pentru analize amănunțite și pentru tratamentele necesare (personalizate) care să o ajute în lupta cu boala ei, ceea ce s-a întâmplat. Era dornică să trăiască și ținea să le mulțumească pentru grijă tuturor celor care au susținut-o. Așadar, se cuvine să încheiem așa cum am început acest material, cu mesajul din titlu, preluat dintr-o postare de pe pagina Mădălinei, semnată de Iulia Roberta: “Odihnă veșnică, soldat pe frontul vieții!”. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească în pace!

C.Ț.

Citește și

Veste tragică: Mădălina Breban, tânăra din Maramureș bolnavă de cancer, s-a stins din viață cu două zile înainte să împlinească 22 de ani


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu