Share
Depășiri ale valorilor maxime de zgomot pe străzile din zona industrială

Depășiri ale valorilor maxime de zgomot pe străzile din zona industrială

Nivelul de zgomot admis de normative a fost depășit pe mai multe artere rutiere din municipiul Baia Mare. Agenția de Protecție a Mediului (APM) a monitorizat anul trecut acest indicator printr-un număr de peste 260  de măsurători. ”Din cele 33 de puncte de măsurare, 23 sunt stabilite pentru evaluarea nivelului de zgomot din trafic, cuprinzând străzi de categoria I, II şi III. Restul sunt localizate în parcuri publice, pasaje pietonale, în zona școlilor, în parcări auto, la gară,  în piaţa agroalimentară, în zona industrială. Din rezultatele obţinute prin măsurarea nivelului de zgomot echivalent în cursul anului 2017 în Baia Mare, se constată – ca şi în ultimii ani, de altfel – depăşirea valorii maxime admise în aproximativ 2% din măsurători, în special la străzile din categoria II și III (n.r. din zona industrială și zona gării), cu cel mult 1-2 decibeli” – a informat Gabriel Tămâian, director executiv al APM Baia Mare.

1 Comentariu în această postare

  1. 1) zgomot in zona industriala? Care mai e aia,ca doar avem niste fabrici pe soseaua de centura ( sa planteze copaci,macar nu se vede cat de jalnici suntem din punct de vedere industrial).
    2) zgomot pe strazile cu trafic ( pai noi avem parcuri intre doua strazi,dar si trafic serios fara reglementari de viteza sau restrictionare pe anumite zone sau chiar deviere e circulatiei).Se poate inchide Centrul Vechi,altfel fiecare autoturism ce vine dinspre Maramuresul Istoric,trece si prin Centrul Vechi sau prin zona Pietii Izvoarele,ceea ce e o prostie.Si administratia sa numere copacii uscati peste vara,nu e de mirare deoarece din asfalt si piatra nu pot sa-si asigure apa nevesara,sa inlocuiasca copaceii uscati,cei lipsa sau unde mai e cazul sa se planteze,ca sa nu revenim pe vremea lui Anghel.

    Răspunde

Lasă un comentariu