Share
Maramureș: Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, prezenți la acțiunea de împădurire și în vizită la UACE (FOTO)

Maramureș: Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, prezenți la acțiunea de împădurire și în vizită la UACE (FOTO)

Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, și ministrul Agriculturii, Adrian Oros, au efectuat o vizită de lucru în Maramureș. Acțiunea ”Împădurim Maramureșul” și investițiile făcute de compania Universal Alloy Corporation Europe în Maramureș au fost pe agenda vizitei celor doi demnitari.

Proiectele de anvergură, care vizează dezvoltarea județului se bucură de susținerea Guvernului și a Parlamentului României, se precizează într-un comunicat de presă emis de CJ Maramureș.

# ”Împădurim Maramureșul”

Consiliul Județean Maramureș a organizat, în parteneriat cu Direcția Silvică Maramureș – Romsilva, acțiunea ”Împădurim Maramureșul”, care a avut loc astăzi, la Ocolul Silvic Șomcuta Mare. Acțiunea a avut loc pe o suprafață de 1 hectar și s-au plantat puieți de stejar și paltin. Totodată, Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a vorbit despre proiectele de investiții din Maramureș.

”Acțiunea de astăzi, organizată de către președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan, este o inițiativă salutară. Noi am solicitat suma de 900 de milioane de euro pentru susținerea campaniei de împădurire în cadrul Programului Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Odată aprobată această finanțare de către Comisia Europeană, vom avea nevoie de suprafețe enorme pentru a putea utiliza în mod eficient această finanțare, iar inițiativa președintelui CJ Maramureș de a inventaria toate terenurile degradate din cadrul Unităților Administrativ Teritoriale este una foarte bună și care ne va fi de mare folos în realizarea unei campanii foarte active și eficiente de împădurire”, a declarat Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

“Este foarte important să ne concentrăm atenția și pe protejarea naturii și dezvoltarea ariilor împădurite de la noi din județ și din țară, iar prin organizarea acțiunii de astăzi am dat startul unor campanii pe care le vom organiza în următorii ani și care vor crește suprafețele împădurite din județul Maramureș. În acest sens, am demarat și o analiză a terenurilor degradate din județul Maramureș, iar odată ce vom avea toate informațiile, vom identifica fondurile necesare pentru a împăduri și aceste terenuri. Le mulțumesc tuturor colegilor care au răspuns afirmativ invitației mele de a participa la acțiunea de astăzi și sunt bucuros să văd că există deschidere la nivelul instituției cu privire la astfel de acțiuni, care vizează protejarea și creșterea suprafețelor împădurite din județ”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

„Am participat astăzi la acțiunea ,,Împădurim Maramureșul” organizată de Consiliul Județean Maramureș. Alături de președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, de președintele Consiliului Județean, Ionel Bogdan și de alți colegi liberali, am plantat 5000 de puieți pe un hectar de teren al Ocolului Silvic Șomcuta Mare. Felicitări Consiliului Județean Maramureș pentru această inițiativă și îi încurajez să facă cât mai multe acțiuni de împădurire pentru că trebuie să respectăm natura și să lăsăm moștenire generațiilor viitoare un județ verde”, a declarat deputatul Călin Bota.

# Vizita la Universal Alloy Corporation Europe

”Am dorit în mod special să văd investiția UACE de la Tăuții-Măgherăuș, care a fost adoptată după investiția inițială de la Dumbrăvița. În Maramureș se construiește un pol industrial tehnologic în domeniul aviației. Am rămas impresionat de noua investiție, care, odată ce va fi finalizată, merită văzută și promovată. Este o investiție care are la bază o tehnologie de vârf și care arată direcția în care România trebuie să meargă în tot ceea ce înseamnă dezvoltare, modernizare, economie și recunoaștere pe plan mondial. Am făcut împreună cu domnul președinte Ionel Bogdan, inventarierea proiectelor pe care le are pentru Maramureș. Centurile ocolitoare pentru municipiile Baia Mare și Sighetu Marmației, parcurile industriale – unde am văzut azi și terenul pe care urmează să fie construit primul parc industrial din județ, podul peste Tisa și drumurile expres Baia Mare – Satu Mare și Baia Mare – Jibou sunt, în momentul de față, cele mai importante proiecte, iar pentru implementarea acestora vom asigura finanțările necesare”, a declarat Ludovic Orban.

”La compania UACE din Tăuții-Măgherăuș am vizitat fabrica din cadrul celei mai recente investiții, care se apropie de final și este în mare parte operațională. Suntem încurajați astfel să realizăm în această zonă primul parc industrial din Maramureș, conectat la viitoarea centură a municipiului Baia Mare. Investiția de la Tăuții-Măgherăuș se ridică la peste 520 de milioane de lei și beneficiază de un ajutor de stat de circa 175 de milioane de lei. Primul proiect al UACE din Maramureș, fabrica din Dumbrăvița, este deja una dintre cele mai dezvoltate companii din Maramureș, care contribuie activ la economia județului și la susținerea forței de muncă din zonă. Îi mulțumesc domnului președinte, Ludovic Orban, pentru toată susținerea pe care a acordat-o proiectelor de dezvoltare a Maramureșului și sunt sigur că prin perseverență și multă muncă vom reuși să realizăm toate proiectele necesare pentru creșterea calității vieții în Maramureș”, a declarat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș.

La vizita oficială a participat și deputatul de Maramureș, Călin Bota. „Împreună cu președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros, cu președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan și cu deputatul Florin-Alexandru Alexe, am vizitat astăzi cele două unități de producție ale Universal Alloy Corporation Europe (UACE) în Maramureș. Noua investiție de la Tăuții-Măgherăuș, în valoare de peste 520 de milioane de lei, este aproape finalizată, fiind deja parțial operațională. Această investiție, care va asigura câteva sute de locuri de muncă pentru maramureșeni, beneficiază de un ajutor de stat de circa 175 milioane de lei. Prima unitate de producție a UACE în județul nostru, cea de la Dumbrăvița, este deja o investiție matură, care contribuie din plin la economia Maramureșului. E important că există susținerea Guvernului și a Parlamentului pentru investiții, deoarece aceasta este singura cale pentru dezvoltarea comunităților locale și pentru bunăstarea cetățenilor”, a punctat deputatul PNL de Maramureș, Călin Bota.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu