Share
Maramureș: Consiliul Județean încearcă să găsească soluții pentru problema deșeurilor

Maramureș: Consiliul Județean încearcă să găsească soluții pentru problema deșeurilor

Problema depozitării deșeurilor, una dintre cele mai mari cu care se confruntă Maramureșul, a fost, din nou, subiect de discuție în cea mai recentă ședință a forului legislativ județean.

Consiliul Județean Maramureș a anunțat faptul că s-a adoptat o măsură pe termen scurt care are în vedere colectarea selectivă a deșeurilor uscate și depozitarea acestora pe o platformă specială, iar deșeurile menajere, umede, vor fi transportate la depozitele din Oradea și Satu Mare.

De asemenea, în aceeași ședință, consilierii județeni au votat și modificarea contractului de delegare a gestiunii serviciului de salubrizare a județului pentru activitățile aferente Centrului de Management Integrat al Deșeurilor. Concret, a fost votată majorarea taxei de depozitare, în condițiile în care, susțin reprezentanții instituției, pentru a rezolva pe termen scurt problema depozitării deșeurilor, a fost adoptată varianta înfolierii acestora și depozitarea lor pe o platformă specială.

În fapt, spun oficialii Consiliului Județean Maramureș, sunt costuri suplimentare cu echipamentele destinate acestor operațiuni, dar și cu transportul deșeurilor umede la depozitele din Oradea și Satu Mare, având în vedere că din luna februarie nu mai există niciun depozit autorizat în județul Maramureș. Ar mai trebui menționat și faptul că autoritățile județene speră că va crește, în următoarea perioadă, gradul de colectare selectivă la nivelul județului. Vom reveni cu detalii!

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Gabriel preda

    Nu se poate așa ceva în baia mare aici totul a facut doar președintele să îi fie rusine de neamt ce e copiii în ziua de astăzi nu pot să meargă la școală și să își facă viitorul așa ce vor sti copiii noștri așa nu se poate trebuie să facem ceva dragi românii hadetii să îl dăm afara pe neamțul ăsta că doar numai face altceva de cât să fure

    Răspunde

Lasă un comentariu