Share
Parc fotovoltaic, pentru instituțiile din subordinea Consiliului Județean

Parc fotovoltaic, pentru instituțiile din subordinea Consiliului Județean

Autoritățile județene au în vedere realizarea unui parc fotovoltaic, pentru care au urgentat procedurile necesare pentru obținerea finanțării. Proiectul de hotărâre a fost aprobat la ultima ședință a Consiliului Județean (CJ) Maramureș.

Astfel, CJ ar urma să fie unitate centrală a proiectului, iar parcul fotovoltaic va deservi instituțiile din subordine, inclusiv casele de tip familial ce țin de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.
„Vom finaliza toate documentele să putem depune această cerere de finanțare extrem de importantă pentru Consiliul Județean Maramureș, având în vedere că avem deja experiența unui mic parc fotovoltaic la Spitalul Județean unde asigurăm o parte importantă din energia electrică, prin panourile montate în curtea spitalului. Încă de când s-a deschis pe fondul de modernizare această axă, la finele lunii noiembrie, am început să strângem informațiile necesare, facturi de la fiecare instituție subordonată Consiliului Județean, case de tip familial, să determinăm consumul mediu anual”, a informat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.

Proiect ce va aduce economii la factură

Excepție de la acest proiect vor face instituțiile generatoare de venituri, precum parcurile industriale sau societatea Drumuri și Poduri. Acest proiect, susține CJ, va aduce economii la facturile la energie electrică.

„Se poate construi un singur parc fotovoltaic pentru consumul propriu și plătești distribuția. Injectezi în rețea, iar din rețea ajunge acolo unde este nevoie. E un sistem legislativ nou, din 2023 pentru a putea acoperi mai multe puncte de consum, altfel pentru DGASPC ar fi trebuit să facem vreo 50 de proiecte care ar fi consumat mult timp, multe racorduri făcute. Ieșim mult mai ieftin dacă am plăti și energia și distribuția. Cheltuielile neeligibile vor fi acoperite în primul an de funcționare prin economia pe care o vom face cu acest parc fotovoltaic care ne va furniza energie regenerabilă”, a adăugat Ionel Bogdan.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu