Share
O nouă încercare de a obține finanțare: CJ vrea utilaje de 5 milioane de euro pentru Drumuri și Poduri

O nouă încercare de a obține finanțare: CJ vrea utilaje de 5 milioane de euro pentru Drumuri și Poduri

Consiliul Județean Maramureș solicită din nou o finanțare pentru a achiziționa utilaje pentru societatea Drumuri și Poduri, după ce ultima tentativă a eșuat pe motiv că utilajele cerute nu erau eligibile în programul de finanțare. Suma estimată este de cinci milioane de euro și se are în vedere achiziția unor utilaje și echipamente destinate îmbunătățiții siguranței traficului în Maramureș.

„Am refăcut tot planul pe drumurile județene. Am refăcut studiul de oportunitate, să putem redepune cererea de finanțare în valoare de 5 milioane euro pentru a achiziționa utilajele care sunt în totalitate eligibile în Programul Operațional Regional. Altfel am fi avut o cofinanțare ridicată de peste 30%, ceea ce ar fi însemnat peste un milion euro. În aceste condiții pentru redepunerea cererii de finanțare vom avea o finanțare de doar 400.000 lei, adică în jur de 85.000 euro”, a declarat președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan.
O altă investiție făcută anul trecut pentru achiziția unor utilaje de ultimă generație s-a ridicat la valoarea de șase milioane de euro și a avut ca scop înnoirea utilajelor care, fiind cumpărate second hand, necesitau foarte mulți bani pentru reparații.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu