Share
Compania poloneză LOT ar putea fi următorul operator de zbor pe Aeroportul Internațional Maramureș

Compania poloneză LOT ar putea fi următorul operator de zbor pe Aeroportul Internațional Maramureș

Operatorul aerian polonez LOT ar putea efectua curse de pe Aeroportul Intrnațional Maramureș. Anunțul a fost făcut recent chiar de către președintele Consiliului Județean (CJ) Maramureș, Ionel Bogdan, după ce a purtat discuții în acest sens cu ambasadorul Poloniei la Bucureşti, Pawe³ Soloch. „Am discutat despre o posibilă colaborare între Aeroportul Internaţional Maramureş şi LOT, compania aeriană poloneză, dar şi despre iniţiative din sfera dezvoltării turistice şi schimburi culturale”, a menţionat Ionel Bogdan, într-o postare pe rețelele sociale.

Preşedintele CJ a arătat că în timpul dicuţiilor cu diplomatul polonez a abordat şi alte proiecte majore pentru judeţ.

„Îi mulţumesc Excelenţei Sale Pawe³ Soloch, Ambasadorul Poloniei la Bucureşti, pentru discuţiile constructive prin care am mai făcut un pas important pentru implementarea proiectelor pe care le derulăm împreună. La întâlnirea de ieri ( joi n.red.), am aprofundat Iniţiativa celor Trei Mări, dar şi strategia Carpaţilor, pe care lucrăm împreună cu omologii noştri polonezi”, a mai spus Ionel Bogdan.

Potrivit lui, sunt justificate eforturile pentru proiecte comune în această regiune.

„România, alături de Ucraina şi Polonia, are nevoie de o strategie macro-regională pentru regiunile din cadrul Munţilor Carpaţi pe modelul Strategiei Alpilor. Nici un efort nu este prea mare pentru a îndeplini acest obiectiv, tocmai de aceea le sunt recunoscător prietenilor noştri din Polonia pentru contribuţia adusă”, a mai afirmat Ionel Bogdan.

În preznt, pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) se operează un singur zbor extern spre Paris de către compania aeriană HiSky. De asemenea, sunt zboruri operate de Tarom pe relaţia Bucureşti-Baia Mare- Bucureşti, zboruri charter, zboruri medicale şi business.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu