Share
Made In Maramureș: Detalii despre primul autobuz electric românesc. “Accesul este facil pentru copii, dar și pentru seniori și persoanele cu dizabilități”

Made In Maramureș: Detalii despre primul autobuz electric românesc. “Accesul este facil pentru copii, dar și pentru seniori și persoanele cu dizabilități”

Scriam în luna martie despre faptul că primul autobuz electric românesc va fi realizat de ATP Exodus Group din Baia Mare. Prototipul este în curs de omologare la nivel european, au anunțat, atunci, reprezentanții grupului.

În fapt, ATP Trucks Automobile, producător de autovehicule de transport rutier şi persoane, parte a ATP Group, controlat de antreprenorul Mircea Cirţ din Baia Mare, a anunțat recent faptul că lucrează la realizarea unui prototip de autobuz electric, denumit UpCity, care va fi prezentat în formă finală la începutul lunii mai.

Acum, antreprenorul băimărean Mircea Cirț a oferit mai multe informații referitoare la noul produs. “Suntem în linie dreaptă cu lansarea pe piață a autobuzului electric UpCity! Autobuzul este prevăzut cu podea joasă și intrare joasă, asigurând un confort sporit pentru toate categoriile de călători. Astfel, accesul este facil pentru copii, dar și pentru seniori și persoanele cu dizabilități locomotorii”, a arătat Mircea Cirț.

Omul de afaceri a oferit și detalii tehnice. “În ceea ce privește motorul electric, al autobuzului nostru, este un motor sincron cu magnet permanent, dezvoltat de DANA Prestolite. Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia Valeo, iar sistemul de direcție este marca BOSCH – ZF. Toate aceste tehnologii reunite ne garantează un autobuz urban propulsat complet electric, inovator, sigur pentru șofer și pasageri, capabil să răspundă provocărilor în traficul orașelor mai mari sau mai mici”, a detaliat Mircea Cirț.

Omul de afaceri a explicat faptul că UpCity este realizat strict din capital românesc. “Dincolo de detaliile impresionante, sunt mândru să anunț dezvoltarea acestui produs, deoarece este un produs românesc, dezvoltat de o firmă cu capital 100% românesc, competitiv pe piața europeană, ce va duce la creștere economică zonală și va crea noi locuri de muncă”, a conchis Mircea Cirț.

C.Ț.

Citește și

Made In Maramureș: Primul autobuz electric românesc va fi fabricat în Baia Mare. „Este un demers pur românesc şi absolut necesar” (FOTO)

Lasă un comentariu