Share
„Luna Maramureșului”: Care sunt evenimentele programate pentru această săptămână

„Luna Maramureșului”: Care sunt evenimentele programate pentru această săptămână

Anul acesta, în Maramureș, luna mai va fi dedicată culturii și tradițiilor.

Sub egida „Luna Maramureșului”, Consiliul Județean Maramureș și Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, alături Ansamblul Folcloric Național „Trasilvania”, Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale „Liviu Borlan” Maramureș Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș, Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Maramureș, Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare, Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare și Revista de Cultură „Nord Literar” transformă întreaga lună mai într-o adevărată sărbătoare.

Cu o agendă complexă, „Luna Maramureșului” aduce în atenția publicului acele manifestări care îmbogățesc tezaurul cultural al județului nostru. Evenimente tradiționale, culturale și educaționale, spectacole, simpozioane, competiții sportive, târguri și expoziții, toate acestea vor concura pentru a câștiga inimile spectatorilor.

Iată evenimentele programate pentru această săptămână:

8 mai
Jocul de calificare a echipei naționale de Handbal România – Cehia la „Men’s World Championship” 2025
Locaţia: Sala Sporturilor „Lascăr Pană” Baia Mare.
Organizator: Federația Română de Handbal, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

10 mai
Ziua Păsărilor și Arborilor – proiecții de filme documentare cu tematică legată de habitatele avifaunistice și dezvoltarea vegetației terestre.
Locația: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.
Organizator: Muzeul Județean de Mineralogie „Victor Gorduza” Baia Mare.

10-17 mai
Festival de teatru „Aproape” ediția a II-a – eveniment care înglobează spectacole de teatru, concerte, workshop-uri, întâlniri de tip AMA (Ask Me Anything) și proiecții de film, cu scopul oferirii unor experiențe culturale care să apropie tinerii din comunitatea băimăreană, dar și din întreg județul Maramureș.
Locaţia: Teatrul Municipal Baia Mare.
Organizator: Asociația Art Spot, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Maramureș.

12 mai
Câte flori pe Iza-n sus – festival al primăverii organizat anual la Dragomirești, ca o expresie a importanței și valorii inestimabile pe care tradițiile și portul popular le înglobează.
Locaţia: Orașul Dragomirești.
Organizator: Orașul Dragomirești.

Tânjaua Hotenarilor, ediția LIV – eveniment care redă un obicei precreştin de sărbătorire a primului gospodar care iese la arat.
Locaţia: Localitate Hoteni, comuna Ocna Șugatag.
Organizator: Comuna Ocna Șugatag.

Parada portului popular și expoziția de costume tradiționale „Lada de zestre” – eveniment organizat cu ocazia „Zilei Naționale a Portului Tradițional din România”, care cuprinde următoarele manifestări: parada portului popular, vernisajul expoziției „Lada de zestre”, spectacol folcloric, concurs de porturi tradiționale.
Locaţia: Palatul Administrativ din Baia Mare.
Organizatori: Consiliul Județean Maramureș, Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș, Ansamblul Folcloric Național „Transilvania”.

Foto arhivă


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



Lasă un comentariu