Share
Zădărnicirea combaterii bolilor în Maramureș: A plecat de acasă, cu toate că mai avea de stat în regim de carantină încă cinci zile

Zădărnicirea combaterii bolilor în Maramureș: A plecat de acasă, cu toate că mai avea de stat în regim de carantină încă cinci zile

Pentru unii regulile sunt făcute strict pentru a fi încălcate. Este și cazul unei persoane care a părăsit carantina înainte de termenul stabilit.

La data de 23 ianuarie 2021, organele de poliție au dispus începerea urmăririi penale “in rem” cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de “zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art. 352 alin. 1 Cod penal.

S-a constatat faptul că, la data de 23 ianuarie 2021, o persoană care se afla în regim de carantină, în perioada 15 ianuarie 2021-28 ianuarie 2021, la adresa de domiciliu, a părăsit respectiva locație. Pentru verificarea informațiilor expuse, s-a înregistrat dosar căruia i-a fost atribuit număr unic de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au precizat faptul că activitățile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de către Codul de procedură penală și au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor și garanțiilor procesuale, precum și a principiului prezumției de nevinovăție.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu