Share
„Au uitat” să spună: În județul Maramureș, în Țara Lăpușului, au uitat faptul că pacientul este infectat cu COVID-19! Dosar penal întocmit!

„Au uitat” să spună: În județul Maramureș, în Țara Lăpușului, au uitat faptul că pacientul este infectat cu COVID-19! Dosar penal întocmit!

„Au uitat” să spună! În județul Maramureș, în Țara Lăpușului, au uitat faptul că pacientul este infectat cu COVID-19! Dosar penal întocmit!

Pandemia de COVID-19 generează inclusiv situații de ordin penal. Așa s-a întâmplat recent, la început de lună octombrie, în Țara Lăpușului, în Maramureș.

Un pacient avea COVID-19, dar membrii familiei nu s-au grăbit să anunțe acest fapt. Ei au chemat ambulanța, dar nu au menționat acest „detaliu” important, de mintea cocoșului, cum că trebuie să anunți acest lucru.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuş a fost înregistrat la data de 04.10.2021 un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de omisiunea declarării unor informaţii prevăzută de articolul 352 ind. 1 Cod penal, constând în aceea că o persoană a solicitat prin S.N.U.A.U. 112 deplasarea unui echipaj al ambulanţei pentru a acorda îngrijiri medicale unui membru al familiei, nedeclarând cadrelor medicale faptul că aceasta a fost confirmată pozitiv cu virusul Sars-Cov 2.

Precizăm faptul că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie”, arată reprezentanții Pachetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș.

C.Ț.

Lasă un comentariu