Share
Agresivitate maximă: Un tânăr din Șomcuta Mare, arestat după ce a luat la bătaie un polițist chiar în sediul instituției. Motivul: o contravenție

Agresivitate maximă: Un tânăr din Șomcuta Mare, arestat după ce a luat la bătaie un polițist chiar în sediul instituției. Motivul: o contravenție

Luni, 12 octombrie, poliţiştii din Șomcuta Mare au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis de Judecătoria Baia Mare, faţă de un tânăr de 23 de ani din oraş. 

Acesta este bănuit de comiterea infracţiunii de ultraj, după ce în data de 11 octombrie a.c., s-a prezentat la Sediul Poliţiei din Şomcuta Mare împreună cu alţi doi bărbaţi, pentru a cere explicaţii cu privire la un eveniment rutier produs cu o zi înainte, care s-a soluţionat prin încheierea unui proces verbal de contravenție.

„Tânărul a devenit agresiv verbal şi fizic faţă de un poliţist, în sprijinul căruia au intervenit trei polițiști din cadrul subunității care se aflau la faţa locului. Aceştia au întrerupt agresiunea îndreptată împotriva polițistului, după care cele trei persoane au părăsit sediul poliției. Poliţiştii continuă cercetările”, a declarat Ionela Cozma, purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureș.

În fapt, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 12 octombrie 2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului M.A.P. pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, prevăzută de art. 257 alin. 1 și 4 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal. La data de 11 octombrie 2020, faţă de numitul M.A.P. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul M.A.P., în data de 11 octombrie 2020 a exercitat acte de violență asupra persoanei vătămate M.M.G., agent de poliție aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat un număr de 12-14 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.

La data de 12 octombrie 2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Ar mai fi de spus și faptul că tânărul în cauză nu ar fi la prima abatere. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

DirectMM.ro


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu