Share
După faptă și răsplată: Doi maramureșeni au fost arestați preventiv pentru tentativă la omor. Un caz a avut loc în Baia Mare, altul în Borșa

După faptă și răsplată: Doi maramureșeni au fost arestați preventiv pentru tentativă la omor. Un caz a avut loc în Baia Mare, altul în Borșa

Cazurile de violență extremă s-au înmulțit în ultima vreme, fapt care este îngrijorător. Într-o singură zi, marți, 2 februarie, doi maramureșeni au fost arestați preventiv pentru tentativă la omor. Un caz este cel din Borșa, de acum o săptămână și jumătate, altul este din Baia Mare, de săptămâna trecută.

Baia Mare, Craica

În cursul săptămânii trecute, polițiștii din Baia Mare au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un tânăr a fost agresat fizic în zona Craica. Ajunși la fața locului, polițiștii au identificat victima, ca fiind un tânăr de 21 de ani din municipiu, care în urma agresiunii a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale. „În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 32 de ani din municipiu este presupusul autor al comiterii faptei. Ieri, 2 februarie, bărbatul bănuit de comiterea faptei a fost prezentat Tribunalului Maramureș, care a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor”, au explicat reprezentanții IPJ Maramureș.

„Tribunalul Maramureş a admis, în data de 02.02.2021, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2021, până la data de 03.03.2021 inclusiv, a unui inculpat în vârstă de 21 de ani cercetat pentru tentativă la infracțiunea de omor, prevăzută de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal. Pentru a dispune măsura preventivă a arestării, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în noaptea de 24/25 ianuarie 2021, aflându-se împreună cu persoana vătămată şi cu alte persoane la locuinţa improvizată a uneia dintre acestea, de pe raza Municipiului Baia Mare, pe fondul unui conflict spontan şi al consumului de băuturi alcoolice, a înjunghiat-o cu cuţitul în zona toracică, după ce iniţial aceasta fusese lovită cu pumnii şi cu picioarele de către alte persoane dintre cele prezente. Potrivit constatărilor preliminarii medico-legale emise de Serviciul Judeţean de Medicină Legală Maramureş, persoana vătămată a prezentat leziuni traumatice care s-au putut produce prin lovire cu un corp tăietor înţepător, leziuni care au necesitat 25-30 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi care au pus în primejdie viaţa acesteia.
Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare”, au explicat reprezentanții instanței.

Borșa

În cel de-al doilea caz, tot marți, 2 februarie, instanța a dispus măsura arestării preventive față de bărbat sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la omor.  „Tribunalul Maramureş a admis, în data de 02.02.2021, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 02.02.2021, până la data de 03.03.2021 inclusiv, a unui inculpat în vârstă de 62 de ani cercetat pentru tentativă la infracțiunea de omor, în condițiile săvârșirii infracțiunii de violență în familie, prevăzute de art. 32 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 188 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 199 alin. 1 Cod penal. Pentru a dispune măsura preventivă a arestării, instanţa a reţinut existenţa unor indicii temeinice care justifică suspiciunea rezonabilă că inculpatul, în data de 25 ianuarie 2021, aflându-se în locuinţa comună, şi-a agresat soţia aplicându-i mai multe lovituri cu un topor şi cauzându-i leziuni traumatice care necesită pentru vindecare 20-25 de zile de îngrijiri medicale, şi care i-au pus în primejdie viaţa (plăgi penetrante cu interesare vasculară şi şoc hemoragic). Ulterior comiterii faptei, inculpatul a încercat să se sinucidă, folosind un cuţit cu care şi-a provocat leziuni în zona cervicală şi precordial, după ce a ingerat mai multe pastile în mod voluntar. Hotărârea Tribunalului Maramureş poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare”, au explicat reprezentanții instanței.

Este vorba despre bărbatul din Borșa, care și-a agresat soția în noaptea de 24 spre 25 ianuarie, despre care am scris AICI. „La data de 25 ianuarie 2021, în jurul orei 03.00, Poliţia oraşului Borşa a fost sesizată telefonic de către o persoană care a comunicat că la locuinţa unei familii a avut loc un conflict, iar soţul şi-a agresat soţia, apoi a încercat să se sinucidă aplicându-şi o lovitură în piept cu un corp înţepător cel mai probabil un cuţit. Atât victima cât şi agresorul prezentau leziuni, astfel că au fost transportaţi de urgenţă la o unitate sanitară pentru acordarea îngrijirilor medicale necesare”, au arătat, atunci, reprezentanții IPJ Maramureș.

DirectMM.ro

Lasă un comentariu