Share
Infractor „de profesie”: Arestat preventiv după trei „lovituri” în Baia-Sprie. Două societăți comerciale și o instituție publică au fost „luate la țintă”

Infractor „de profesie”: Arestat preventiv după trei „lovituri” în Baia-Sprie. Două societăți comerciale și o instituție publică au fost „luate la țintă”

Trei furturi, un singur autor, toate în același oraș maramureșean, Baia-Sprie. Singura diferență o constituie lunile în care au fost comise infracțiunile.

Oamenii legii au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat care a dat trei „lovituri” în orașul maramureșean în octombrie 2020, respectiv martie și aprilie 2021. Iată ce spune Parchetul!

„Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 9 aprilie 2021, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului C.D.A. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt, prevăzută de art. 228 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 113 alin. 3 Cod penal, furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d Cod penal, cu aplicarea art. 77 lit. d Cod penal și furt calificat, prevăzută de art. 228 alin. 1, art. 229 alin. 1 lit. b și d Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

La data de 8 aprilie 2021, faţă de inculpatul C.D.A. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul C.D.A., în data de 15 octombrie 2020, în intervalul orar 14.30 – 15.00, a pătruns, fără drept, în incinta unei instituții publice de pe raza orașului Baia-Sprie, de unde a sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu în sumă de 300 lei; același inculpat, în noaptea de 1/2 martie 2021, a pătruns, prin efracție, în incinta unei societăți comerciale de pe raza orașului Baia-Sprie, de unde a sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu în sumă de 6.000 lei, iar în noaptea de 6/7 aprilie 2021, a pătruns, prin efracție, în incinta unei societăți comerciale de pe raza orașului Baia-Sprie, de unde a sustras mai multe bunuri, cauzând un prejudiciu în sumă de 6.500 lei.

La data de 9 aprilie 2021, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Precizăm faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au explicat reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu