Share
Agresivitate la cote alarmante: Tânărul din Maramureș care și-a bătut crunt bunicii a ajuns după gratii

Agresivitate la cote alarmante: Tânărul din Maramureș care și-a bătut crunt bunicii a ajuns după gratii

„Cine nu are bătrâni să își cumpere” spune o vorbă românească. Un tânăr maramureșean nu a ținut cont de ea și a ajuns chiar să își agreseze proprii bunici. Bunicul său, în vârstă de 72 de ani, chiar a ajuns în spital din cauza leziunilor. Acum agresorul a ajuns după gratii. 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 8 iulie 2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului M.I.V. pentru săvârşirea infracţiunilor de violență în familie, prevăzută de art. 199 alin. 1 Cod penal, raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal (două fapte) și amenințare, prevăzute de art. 206 alin. 1 Cod penal (două fapte), totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 și 2 Cod penal.

La data de 8 iulie 2020, faţă de numitul M.I.V., în calitate de suspect, a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că, la data de 6 iulie 2020, în jurul orelor 12.00, în timp ce se afla la locuința persoanelor vătămate C.V . și C.F., bunicii săi, inculpatul M.I.V. a exercitat acte de violență asupra lor, provocându-le leziuni traumatice care au necesitat un număr de 35-40 de zile de îngrijiri medicale (persoanei vătămate C.V.), respectiv, un număr de 8-9 zile de îngrijiri medicale (persoanei vătămate C.F.).

La data de 9 iulie 2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Oamenii legii au precizat faptul că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

C.Ț.

Citește și

Un tânăr maramureșean și-a agresat fizic bunicii; unul dintre ei a ajuns la spital

Lasă un comentariu