Share
Tragedia din Baia Mare: Instanța din reședința de județ a decis ca tânărul care a accidentat un cuplu în stația de autobuz să fie plasat în arest la domiciliu!

Tragedia din Baia Mare: Instanța din reședința de județ a decis ca tânărul care a accidentat un cuplu în stația de autobuz să fie plasat în arest la domiciliu!

Tragedia din Baia Mare! Instanța din reședința de județ a decis ca tânărul care a accidentat un cuplu în stația de autobuz să fie plasat în arest la domiciliu!

După mai multe situații în care instanțele de judecată s-au contrazis cu privire la pedeapsa pe care ar trebui să o primească tânărul care a nenorocit un cuplu în stația de autobuz de la mall, acum s-a decis! Va fi plasat în arest la domiciliu!

Tragedia a avut loc în data de 3 iulie, în jurul orei 20.05. Vlad Florin Onaci conducea un autoturism marca BMW în municipiul Baia Mare, dinspre strada Victoriei, către bulevardul Decebal. În acel moment el a pierdut controlul volanului. Ca urmare, a intrat direct în stația de autobuz, având o viteză de 50 km/h, rănind doi tineri care așteptau mijlocul de transport în comun. Denisa, în vârstă de 21 de ani, nu a avut parcă nicio șansă. Leziunile sale s-au dovedit a fi incompatibile cu viața, ea decedând în noaptea de 5 spre 6 iulie. Raul, iubitul ei, a fost transportat la Cluj-Napoca, unde a fost stabilizat și i s-a amputat un picior. În ceea ce-l privește pe șofer, acesta a fost întâi cercetat în stare de libertate, apoi a fost reținut și arestat preventiv. Au venit iarăși solicitări de cercetare sub control judiciar, dar tânărul a rămas în arest. Până acum.

„În 17 noiembrie instanța băimăreană a luat decizia ca tânărul șofer să fie plasat în arest la domiciliu. Solutia pe scurt: În temeiul art. 242 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 218 alin. 1 Cod de procedură penală, înlocuieşte măsura arestării preventive luată faţă de inculpatul: ONACI VLAD FLORIN, în prezent arestat preventiv în Penitenciarul Gherla, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal şi vătămare corporală din culpă prevăzută de art. 196 alin. 2, 3 Cod penal, cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal, măsură dispusă prin încheierea penală nr. 49/CDL/09.07.2021 a Tribunalului Maramureş, cu măsura preventivă a arestului la domicliu pe o perioadă de 60 de zile. În baza art. 221 alin. 2 Cod de procedură penală, inculpatul are următoarea obligaţie: – să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; În baza art. 221 alin. 4 Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor ce îi revin, măsura preventivă a arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Dispune punerea în libertate a inculpatului dacă nu este arestat în altă cauză. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 17.11.2021, ora 14.00. Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată) 3652/2021 17.11.2021”, se arată în soluția pe scurt.

Așa cum era de așteptat, procurorii au contestat decizia, iar mingea a ajuns în curtea instanței superioare, cea maramureșeană. Aceasta a menținut decizia celei băimărene, astfel că tânărul este în arest la domiciliu. „Solutia pe scurt: Prtin D.P. nr. 233/C/25.11.2021 s-a dispus: Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare, împotriva încheierii penale nr. 3652 din 17.11.2021 pronunţată de Judecătoria Baia Mare în dosarul nr. 7931/182/2021/a3. În temeiul art. 275 alin.32 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 25 noiembrie 2021. Document: Încheiere finală măsuri preventive (faza de judecată) 233/2021 25.11.2021”, se arată în soluția pe scurt. Atașate sunt capturile de pe portalul instanțelor!

C.Ț.

Citește și

Tragedia din Baia Mare: Instanța din reședința de județ a decis că tânărul care a accidentat un cuplu rămâne în arest. Decizia inițială a fost acum desființată

Tragedia din Baia Mare: Instanța din reședința de județ a decis că tânărul care a lovit doi tineri în stația de autobuz poate fi eliberat. Decizia nu e finală!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


1 Comentariu în această postare

  1. Nicolae stef

    Cei cu bani rezolva tot.soferul a mai avut si alte abateri in traffic.muie justitiei din romania

    Răspunde

Lasă un comentariu