Share
Isteria Coronavirus: Lista domeniilor de activitate din Maramureș pentru care nu există pauză din cauza COVID-19; medicii și toate forțele de intervenție, în prima linie

Isteria Coronavirus: Lista domeniilor de activitate din Maramureș pentru care nu există pauză din cauza COVID-19; medicii și toate forțele de intervenție, în prima linie

Dacă în unele domenii s-a putut pune lacăt temporar în contextul pandemiei COVID-19, în altele activitatea trebuie să continue nestingherit. Fără ele, nici Maramureșul, nici, de altfel, toată România, nu ar putea supraviețui unei situații atât de grave.

DirectMM.ro a realizat o listă a categoriilor profesionale în care nu există pauză, nici dacă angajații și-ar dori asta, fără a realiza un top, și poate, fără a-i menționa pe toți cei care fac mentenanța societății în această perioadă. Însă lista rămâne deschisă, evident!

1.Sistemul medical. Personalul medical din Maramureș este, fără îndoială, în prima linie a luptei contra Coronavirusului. Medicii, asistentele și infirmierele, alături de ambulanțieri, sunt cei mai expuși infectării. Este absolut esențial (!!!) ca ei să fie dotați cu echipamente necesare pentru a le asigura asistența necesară celor îmbolnăviți. Ceea ce se întâmplă acum – spaima medicilor maramureșeni și români, de altfel – trebuie gestionat cu mare precauție, iar cei care salvează vieți trebuie să fie primii protejați.

2.Forțele de intervenție. Polițiștii, jandarmii, militarii maramureșeni sunt o categorie extrem de expusă. În condițiile unei stări de urgență, ei trebuie să fie, de asemenea, în prima linie. Ei gestionează circulația convoaielor, ei fac verificările în trafic și la domiciliul celor izolați. Tot ei verifică modalitatea în care este respectată Ordinanța Militară. Evident că acești oameni merită respect!

3.Transportatorii, comercianții, farmaciștii. Cel mai important lucru pentru populație, în ideea supraviețuirii, o constituie o continuă posibilitate de a se aproviziona. Atât cu alimente, cât și cu medicamente. E limpede, așadar, de ce transportatorii au un rol esențial, la fel, cei care le furnizează cetățenilor alimente, dar și medicamente. Dacă transportatorii trebuie să tranziteze zone complicate, în timp ce comercianții și farmaciștii intră în direct cu clienții. Se mai adaugă și transportatorii de persoane, extrem de expuși aglomerației.

4.Preoții și personalul Bisericii. Nimeni nu pune la îndolială credința. Credința este supremă, însă precauția trebuie să fie un aspect esențial. Cu toate că slujbele au fost suspendate, unele persoane au nevoie de susținere religioasă, morală sau socială. Fiind și o instituție de asistență socială, Biserica ajută nevoiași. În plus, personalul bisericesc nu încetează în a susține pe cei care au nevoie de sprijin moral și religios celor care îl cer. Însă, precauția este, revenim, absolut necesară!

5.Operatorii de utilități. Suntem siguri că nu vă puteți imagina Maramureșul, România sau chiar întreg mapamondul, fără utilitățile necesare pentru un trai modern. Racordarea la apă e esențială în lupta împotriva Coronavirusului, gazele naturale sunt necesare pentru încălzire, curentul electric este esențial pentru supraviețuire, iar, mai nou, Internetul. Dacă despre primele trei operatori s-a tot vorbit, iată că cel de-al patrulea a devenit extrem de important. În condiții de carantină, este singurul care ne menține contactul cu cei pe care îi iubim. Cât despre salubrizare, o a cincea utilitate, e la fel de importantă pentru igienă.

6.Administrația publică. Indiferent că vorbim despre funcționari din Instituția Prefectului Maramureș (e de ajuns să îl vezi pe prefectul Ungur și pe neobositul Dan Bucă), Direcția de Sănătate Publică (vezi directorul Rareș Pop), Consiliul Județean sau primăriile din județ, acești oameni nu au timp de pauză. Au obligația de a prelua alerte, de a le gestiona și de a informa populația, iar apoi, de a acționa. Nu e loc de erori, pentru că orice eroare poate fi extrem de gravă.

7.Jurnaliștii. Nu că am vrea să ne lăudăm breasla, pentru că avem și noi uscăturile din propria pădure, însă mass-media are un rol esențial în această perioadă, indiferent de ce formă de exprimare. Presa din Maramureș trebuie să manifeste o logică eficientă în a informa în timp și mod real populația cu privire la eventualele pericole. E clar că mediul online a devenit extrem de important în această perioadă, întrucât are rolul esențial de a aduce la cunoștința cititorilor noile măsuri aprobate și de a le explica, pentru ca infecția să nu se răspândească. DirectMM.ro este activ în regim de Breaking News și așteaptă reclamațiile, sugestiile și mesajele dumneavoastră.

Cătă ȚINEGHE


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. Ati uitat de cei ce defrisează padurile

    Răspunde

Lasă un comentariu