Share
Intenție: Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, care deservește tot Maramureșul, mutată în incinta unității medicale (FOTO)

Intenție: Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației, care deservește tot Maramureșul, mutată în incinta unității medicale (FOTO)

Este cunoscut faptul că Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmației are un regim special, întrucât preia cele mai complicate cazuri de specialitate din județ. Întrucât paturile se află, în prezent, în spații vechi, autoritățile vor să construiască o nouă secție.

Concret, Primăria Sighetu Marmației a depus la Compania Națională de Investiții, prin Programul Național de Construcții de Interes Public, subprogramul „Unități Sanitare” obiectivul de investiții „Construire Secție Psihiatrie – 200 paturi în incinta Spitalului Municipal Sighetu Marmației”.

În prezent, Secția de Psihiatrie din cadrul Spitalului Municipal este adapostită de clădiri cu o vechime de peste 100 de ani, clădiri care, pe lângă faptul că prezintă mari deficiențe, nu pot asigura circuitele clinice necesare cerințelor și normativelor de astăzi, au explicat reprezentanții administrației locale din municipiul de pe Tisa.

Mai mult decât atât, Spitalul Municipal Sighetu Marmației este singura unitate spitalicească din zonă care asigură regim închis pentru pacienții psihiatrici periculoși și care sunt supusi expertizelor medico-legale psihiatrice, sens în care acest obiectiv de investiții este necesar, au explicat rolul important al proiectului reprezentanții Primăriei Sighetu Marmației.

„Noua Secție de Psihiatrie va fi împărțită în patru subsecții: o secție de 50 de paturi pentru pacienți cronici femei, o secție de 50 de paturi pentru pacienți cronici bărbați, o secție de 50 de paturi dedicată pacienților acuți femei și o secție de 50 de paturi pentru acuți bărbați. Fiecare salon va beneficia de grup sanitar propriu. Fiecare subsecție va avea săli pentru tratamente, cabinete de consultație, cabinete medicale, secretariat, etc”, au explicat reprezentanții Primăriei Sighetu Marmației.

C.Ț.

1 Comentariu în această postare

  1. Ar trebui sa schimbe si medicii si asistentele cu tot cu spitalul. Pe bunica mea aproape au omorato. O duc pe picioarele ei in spital pentru tratament ca are alzheimer si o scot in scaun cu rotile ca nu putea umbla pe picioare si un pack de pampersuri(cand am internato mergea singura la wc). Cand am ajuns acasa sa o spal era piele si os si nu putea umbla in picioare. Iam dat sa manance si parca na mancat deloc in cele 3 saptamanii cat a stat internata, manca cu mana si repede de foamea ce avea. In doua zile sa pus pe picioare si sa ridicat din pat dar din pacate nu mai merge la wc ca asa au obisnuito cu pampers. In concluzie de o mai lasam cateva zile o scoateam moarta de acolo. Au zis din spital ca nu statea locului,normal pentru un bolnav de alzheimer. Dupa parerea mea e ca au sedato cu medicamente si iau pus pampers ca sa nui mai deranjeze si din cauza asta nici nu manca de aia a fost si piele si os. Au uitat cand au depus juramantul,nau pic de inima si cand un animal vezi pe strada ti mila de el dai de un pacient.

    Răspunde

Lasă un comentariu