Share
Explicație suplimentară: Cum a fost reglementată de guvern Zona Metropolitană Baia Mare în timpul stării de alertă; Contează distanța rutieră!

Explicație suplimentară: Cum a fost reglementată de guvern Zona Metropolitană Baia Mare în timpul stării de alertă; Contează distanța rutieră!

Explicații suplimentare în cazul definirii termenului de „zonă metropolitană” în această perioadă de stare de alertă.

Până în prezent, când vorbeam despre Zona Metropolitană Baia Mare, ne refeream la unitățile administrativ teritoriale (UAT-uri) care au aderat prin hotărâri de Consiliu Local la aceasta și au proiecte de utilitate publică în derulare sau finalizate în sistem integrat pe asociația de dezvoltare metropolitană. Asta înseamnă Municipiul Baia Mare, Baia-Sprie, Cavnic, Seini, Șomcuta Mare, Tăuții Măgherăuș, Cernești, Cicârlău, Coaș, Copalnic Mănăștur, Coltău, Dumbrăvița, Groși, Mireșu Mare, Recea, Remetea Chioarului, Satulung, Săcălășeni, Valea Chioarului.

Însă, pentru stabilirea unei aplicări unitare pe întreg teritoriul national al României în privința zonelor în care cetățenii pot circula în afara localității fără declarație pe proprie răspundere, Ministerul Afacerilor Interne a transmis, prin Comandantul Acțiunii, Centrelor Județene de Coordonare și Conducere a Intervenției mai multe precizări. În fapt, sunt considerate zone metropolitane, în interiorul cărora nu este nevoie de prezentarea declarației pe proprie răspundere pentru circulația cetățenilor între localități, teritoriul administrativ al Bucureștiului și al județului Ilfov, respectiv teritoriul administrativ al municipiilor din România și o zonă de 30 de kilometri în jurul acestor municipii, dar nu mai mult de limita județului din care fac parte municipiile.

„Legea se referă la 30 kilometri distanță în jurul municipiului resedință de județ. Sunt luate în calcul distanțele rutiere” – a explicat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș. Așadar, nu vom avea nevoie de declarație pe proprie răspundere nici în localități precum Șișești sau Ardusat, spre exemplu, care chiar dacă nu fac parte din ceea ce se numea Zonă Metropolitană Baia Mare, se află pe distanțe rutiere mai mici de 30 de kilometri de reședința de județ.

C.Ț.

 

Lasă un comentariu