Share
Doliu la Centrul Universitar Nord: Conf. univ. dr. Carmen Dărăbuș a trecut la cele veșnice

Doliu la Centrul Universitar Nord: Conf. univ. dr. Carmen Dărăbuș a trecut la cele veșnice

O veste tristă am aflat în această dimineață. E doliu iar la Centrul Universitar Nord din Baia Mare. Conf. univ. dr. Carmen Dărăbuș de la Facultatea de Litere a trecut la cele veșnice la vârsta de 57 de ani.

Conf. univ. dr. Carmen Dărăbuș este absolventă a Universității „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Filologie, secţia română-franceză; doctorat în Filologie la Universitatea din București; masterat în Sociologie-Administrație Publică la Universitatea din București. Conferențiar univ. dr. la Universitatea de Nord din Baia Mare – Facultatea de Litere, titulară a obiectelor de studiu Literatură universală și comparată și Introducere în studii culturale europene; lector de limba română la Universitatea „Chiril și Metodiu din Skopje, Macedonia”, apoi, la Universitatea din Novi Sad, Serbia și la Universitatea „Kliment Ohridski” din Sofia.

Membră în colegii științifice și colective de redacție ale unor publicații recunoscute în plan științific și cultural. A participat la numeroase manifestări științifice internaționale și a publicat peste 100 de articole și recenzii în revistele de specialitate.

A fost un cadru universitar foarte apreciat. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească! Condoleanțe familiei!

L.C.H.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu