Acțiune a salvamontiștilor în sprijinul unui ucrainean rătăcit în Munții Maramureșului - 1 oră în urmă
Programul Festivalului de teatru contemporan pentru tineret Acting - 2 ore în urmă
Egal obținut de ACS Fotbal Feminin Baia Mare într-un meci cu scântei - 3 ore în urmă
Tabăra daco-spartană pentru copii - 5 ore în urmă
PS Părinte Iustin a săvârșit Slujba Învierii Domnului la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 6 ore în urmă
Cum a devenit iepurașul un simbol al Paștelui? - 7 ore în urmă
Tradiții de Paște în Maramureș - 7 ore în urmă
Auto Show Maramureș, la a cincea ediție - 8 ore în urmă
Aur pentru gimnastica românească la Cupa Mondială de la Doha - 8 ore în urmă
Piano Bar, cu Bussu și Joe - 8 ore în urmă
Cum au fost primiți membrii trupei Kalush după Eurovision. Momentul în care au ajuns la granița ucraineano-poloneză
Câștigătorii Eurovision au ajuns acasă. Fanii i-au așteptat la granița ucraineano-poloneză, iar momentul a fost emoționant, arată digi24.ro.
Membrii trupei au oferit la granița cu Polonia o interpretare live a cântecului câștigător la Eusovision, în aplauzele militarilor și a celor veniți să îi întâmpine.
Ucraina, reprezentată de Kalush Orchestra, a câştigat Eurovision 2022 cu piesa „Stefania”, în urma finalei ce a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică la Sala Pala Olimpico din Torino. Ucraina a primit 631 de puncte. Cântecul „Stefania” poartă numele mamei lui Oleh Psiuk, fondatorul Kalush Orchestra, și vorbește despre relația mamă-copil. Melodia a fost dedicată tuturor mamelor care trec prin experiența cumplită a războiului din Ucraina, iar videoclipul piesei comunică tocmai această emoție.
„Am dedicat cândva acest cântec mamei mele, iar când a izbucnit războiul, el a căpătat o mulțime de semnificații noi. Deși nu există niciun cuvânt despre război în cântec, mulți oameni au început să asocieze cântecul cu mama Ucraina. Mai mult, societatea a început să îl numească imnul războiului nostru! Dar dacă Stefania este acum imnul războiului nostru, aș vrea ca el să devină imnul victoriei noastre” – scrie Oleh Psiuk, fondatorul grupului Kalush Orchestra. Având imagini foarte puternice, videoclipul piesei precizează în final că a fost filmat la Bucha, Irpin, Borodianka, Hostomel, orașe de lângă Kiev care au cunoscut ororile ocupației ruse. Trupa Kalush Orchestra a lansat duminică pe canalul de YouTube videoclipul piesei, mai arată sursa citată în acest articol.